81 aastaga kaks meetrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staadion.
Staadion. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärnu Altiuse klubi noor sportlane Rain Kask püstitas kuldliiga etapil Kohila staadionil 15.11ga Pärnu kolmikhüpperekordi.


Väärib meenutamist, et 25. augustil 1928. aastal alistas Saksa spordiseltsi liige, Eesti sprindiparemikku kuulunud Fred Kuus esimese pärnakana 13 meetri piiri. Järgmise meetri ületamist tuli kaua oodata, küll üritasid seda August Kongas, Theodor Sinkel, Jaan Kuutan ja Viktor Palango, kelle nimel püsis linna rekord 13.82 tervelt 28 aastat.



1971. aastal nihutas toonase Pärnu 4. keskkooli poiss Ivo Tatar Tartus kodulinna rekordi 14.24ni.



Järgmistel aastatel jõudsid 15 meetri joone lähedale Aivar Rebel, Tarmo Valgepea, Ando Loosaar ja Kalev Talts. 1983. aastal hüppas Pärnu merekoolis õppiv armeenlane Robert Meljan Tallinnas 14.99 ja see tulemus pidas üle veerand sajandi kõik rünnakud vastu.



Enne jaanipäeva õnnestus Rain Kasel Türil lõpuks 15 meetri piir ületada ja uueks rekordiks sai 15.09, millele ta päev hiljem lisas veel kaks sentimeetrit. Seega oli linna rekordi parandamiseks kahe meetri jagu kulunud 81 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles