Tõukekaretk läheneb lõpule

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Hansol (vasemal),  Silver Knäzevil ja Rivo Aruksaarel on selja taga ligi 4000 km Euroopa teid.
Heiki Hansol (vasemal), Silver Knäzevil ja Rivo Aruksaarel on selja taga ligi 4000 km Euroopa teid. Foto: Henn Soodla

Saarlane Heiki Hanso koos Silver Knäzevi ja Rivo Aruksaarega alustas täna keskpäeval Pärnust sõitu Virtsu poole, see on viimane etapp meeste kolme ja poole tuhande kilomeetri pikkusel tõukerattaretkel Kreekast Eestisse.


„12. mail viis lennuk meid Riiga, seal istusime ümber ja lendasime edasi Ateenasse,” rääkis Hanso käsilolevast ettevõtmisest. „Praegu sõidame tagasi Orissaarde, täna on päev number 58 ja spidomeetri näit on 3372 kilomeetrit. Täna teeme 80 kilomeetrit Virtsu, sest kaks meist on Virtsust, ja kui luumurde ei tule ja kõik sujub, oleme homme õhtul Orissaares: kell 19 on Orissaare staadionil plaanitud auring, mis lõpetab kogu projekti.”

Kahe kuuga end läbi tosina riigi tõuganud kolmik tõdes, et tavatu reisiga ei üritanud nad ei endale ega teistele midagi tõestada, pigem peeti matka ette võttes silmas muud.

„Asja helgem pool oli näidata ja promoda kütusevaba liikumist ning seda, et reis ei pea olema ainult Türgisse ja tagasi,” ütles Hanso. „Näidata, et elus on muid väärusi, kui ainult päevast päeva tööl käia ja muretseda, et on vaja elada endale ja osata enda jaoks aega võtta.

Tõukerattaretke idee sündis Heiki Hansol mullu, kui ta koos isa Andresega sõitis 50 päevaga mootorpaadiga Inglismaalt mööda avamerd ja Mandri-Euroopa jõgesid ning kanaleid pidi Orissaarde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles