Kais ja Vesik said jälle üheksanda koha

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik (vasakul) ja Kristjan Kais.
Rivo Vesik (vasakul) ja Kristjan Kais. Foto: www.fivb.org

Rannavõrkpalli MK-sarja järjekordsel turniiril Prantsusmaal Marseille’s said Kristjan Kais ja Rivo Vesik neljandat etappi järjest ja tänavu juba viiendat korda üheksanda koha.


See, et eestlased pole sel hooajal MK-sarjas tahapoole üheksandat kohta jäänud, näitab stabiilsust. Maailma edetabelis tõusid Kais ja Vesik 2000 kogutud punkti ja teenitud 51 800 USA dollariga seitsmendaks. Ees on vaid Brink-Reckermann (GER), Harley-Alison (BRA), Ricardo-Emanuel (BRA), Klemperer-Koreng (GER), Kolodinski-Barsuk (RUS) ja Herrera-Gavira (ESP).



Marseille’s põhitabelis ühe miinuse süsteemis korraldatud turniiril paigutati Kais ja Vesik otse teise ringi 32 parema sekka, kus nad võitsid Hispaania paari Mesa-Lario 2:1 (13, -14, 12). Kaheksandikfinaali loos eestlasi ei hellitanud, vastasteks tuli Saksa paar Klemperer-Koreng, kellele Kais ja Vesik tänavu juba kolm korda kindlalt kaotanud. Kaotus 0:2 (-14, -18) ja järjekordne üheksanda koha jagamine (kaasnes 320 punkti ja 6600 USDd) tulid seegi kord.



Turniiri võitsid ameeriklased Rogers ja Dalhausser, jättes teiseks hispaanlased Herrera ja Gavira ning kolmandaks järjestikuste võitude rekordi püstitanud, kuid üle pika aja esikohast ilma jäänud sakslased Brinki ja Reckermanni. Seekord ei pääsenud esinelikusse ühtki Brasiilia paari.



Juba täna algab Saksamaal Klagenfurtis järjekordne rannavolle MK-sarja “Grand Slam” turniir. Kais ja Vesik on paigutatud üheksandana, taga kolmest Brasiilia, kahest USA ja Saksa ning ühest Hispaania paarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles