Mehis Mets: Ka puhkuse ajal ei tohi valvsust minetada

, ülemkomissar, Pärnu politseiosakonna juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehis Mets.
Mehis Mets. Foto: Urmas Luik

Käes on puhkuste kõrghooaeg ja inimeste meeled seetõttu pisut hajevil. See on mõneti mõistetav, sest millal siis veel kogu kehale ja hingele puhkust lubada ja akusid laadida kui mitte nüüd, puhkuse ajal. Kahjuks on aga neid, kes ei suhtu lugupidavalt teistesse inimestesse, nende varasse ning puhkamise asemel tegutsevad usinalt ja panevad toime pahategusid.


Hiljuti tuletasime meedia vahendusel meelde, et rannas ei tohi oma asju järelevalveta jätta. Jätkuvalt soovitame kasutada kõige lihtsamaid variante: minnes randa seltskonnaga, leppida kokku, kes jääb asju valvama, kui kaaslased on ujumas. Teise variandina võimaluse korral kasutada randadesse paigaldatud hoiukappe.



Puhketsoonis autot parkides ei tohi autosalongi nähtavale kohale jätta kurikaeltele ahvatlevalt mõjuvaid esemeid. Arvestada tuleb sellega, et teile näiliselt tühiseid asju sisaldav kilekott võib kiusatust tekitada ja tagasi tulles leiate eest lõhutud autoakna.



Jalutuskäigul või söömas olles kiputakse hooletult üle õla või toolileenile jäetud käekotist kaasa haarama rahakotti või kotist ahvatlevalt välja paistvat videokaamerat või fotoaparaati. Ja mõelge, milline võib olla pikanäpumehe rõõm, kui ta rahakotist leiab peale teie dokumentide ja pangakaartide koodide kaardidki …



Sellel vähesel suvisel soojal ajal, mis meil on, vajame värsket õhku ööpäev läbi, jättes ööseks, kui vähegi võimalik, aknad valla. Kas see on alati aga kõige targem tegu? Viimasel ajal on esinenud juhtumeid, kus sel ajal, kui pererahvas magab teisel korrusel, sisenetakse esimese korruse kas avatud akna või ukse kaudu majja ja viiakse sealt kaasa igasuguseid esemeid. Soovitame sellise “lahke pererahva” kombel mitte käituda.



Eeltoodu võib tunduda nii mõnelegi targutamise ja näiliselt elementaarsete asjade kordamisena. Uskuge, see ei ole mõeldud nii – kirjutama sundis karm tegelikkus, näited elust enesest. Teame ju kõik, et arukas õpib teiste vigadest, sest nii on valutum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles