Tee-ehitaja oleks killustikunäppajalt üle küüru saanud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Killustikunäppajad on tee-ehitajatele pinnuks silmas.
Killustikunäppajad on tee-ehitajatele pinnuks silmas. Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Eile õhul sattus osaühingu Nurme Teedeehitus juhatuse liige Avo Rits peale kahele mehele, kes firma killustikuhunnikust ilma loata materjali kühveldasid. Ritsi keelamise peale muutusid mehed agressiivseks ja vahejuhtum lõppes politsei sekkumisega.


Rits rääkis, et Nurme Teedeehitusel on suurem materjaliladu Reius Tallinna-Pärnu-Riia maantee ääres. Eile juhtus ta mööda sõitma, kui firma platsil seisis punane auto ja kaks meest kühveldas ämbritesse ettevõtte killustikku.



„Küsisin, mis toimub, ja selle peale vastati, et võtavad killustikku, kas ei tohi või,“ selgitas Rits. Mehe selgitust, et tegemist on erafirma materjaliga, pareerisid killustikukühveldajad väitega, et kuskil pole silti eramaa kohta ja nemad ei tea, kellele see kuulub. Silt oli varem olemas, kuid kurikaelad on sellegi lõhkunud.



Ritsi lubadusele politsei kutsuda vastati tema väitel, et meestel polevat aega politseid oodata. „Seisin neile autole ette, mille peale vanem meestest tuli ja võttis mul ümbert kinni, noorem jooksis labidaga ringi,“ meenutas juhatuse liige. Ritsi autos viibinud abikaasa kutsus politsei, kes jõudis enne suuremat rüselust kohale.



„Kirjutasin politseile varguse kohta avalduse. Killustikukoguse väärtus polnud küll suur, aga asi on põhimõttes,“ rääkis Rits. „Oleks nad viisakalt küsinud, oleksin selle neile ilma rahata andnud.“



Ritsi sõnul on kõigi teedeehitajate probleem, et objektile jäetud materjale kiputakse ilma loata minema vedama. Kui platsil on masinad, pole kütusevargusedki harvad. „Oleme Reiust tabanud kümneid inimesi, kes on oma kärud täis loopinud,“ väitis ta.



Rits tõi näite ühe teise teedeehitusfirma kohta, kes tegeleb pindamisega ja hoiab graniitkillustikku Audru kooli juures platsil. Talvest kevadeni kadus sealt 500 tonni killustikku väärtusega 250 000 krooni.



Ritsis tekitab eelkõige meelehärmi, et kurikaelad ei saa arugi, et oma tegevusega kellelegi teisele kahju tekitavad, nad peavad ämbri- või kärutäie koju viimist loomulikuks. „Tihti tullakse peredega, korralikud inimesed on. Mis eeskuju see lastele annab?“ on Rits nõutu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles