Suusatipud kogunevad Otepääle

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suverull 2008.
Suverull 2008. Foto: Arhiiv/ Valgamaalane

Taas kord kogunevad maailma tippsuusatajad Otepääle, kus 15. augustil toimuva traditsioonilise suusatajate suvise võistluse «Suverull 2009» osalejate nimekirja tipus troonivad Libereci MM-võistluse kullaomanikud Andrus Veerpalu, Petter Northug ja Justyna Kowalczyk.



19. korda peetava Suverulli parimad selguvad kahe osavõistluse kokkuvõttes, pealtvaatajad pääsevad võistluste territooriumile tasuta.

«Sportlikus plaanis tõotab Suverull palju põnevust pakkuda. Olümpiahooaja eel on võimalik oma silmaga kontrollida, kui heas hoos on läinudtalvise MMi suusakuningad Petter Northug ja Justyna Kowalczyk. Kuna programm soosib klassikatehnika spetse - mehed läbivad hommikupoolikul proloogis 7,5 km ja õhtul viitstardist 24 km ning mõlemad distantsid sõidetakse klassikalises tehnikas -, siis tõotab intrigeerivaks kujuneda Andrus Veerpalu ja Lukaš Baueri vastasseis,» ütles võistluse korralduskomitee esimees Alar Arukuusk.

Eesti meessuusataja võidutses Suverullil viimati 13 aastat tagasi.

Suverulli põhivõistluse kõrval on Tehvandi spordikeskuses võimalik kaasa elada ka teistele jõuproovidele. Suusahüppajad ja kahevõistlejad alustavad K-90 hüppemäel juba 14. augusti õhtul. Hüppevõistlusele on oodata tugevaid soomlasi eesotsas Ville Larinto ja Veli-Matti Lindströmiga, kahevõistluses teeb kaasa põhjanaabrite B-koondis.

Laupäeval täidavad suusastaadionil proloogi ja viitstardist võistluse vahelise aja kahevõistlejate paarissprint, rulluisutajad ja noortevõistlus.

Täpsemalt saab programmi ja pealtvaatajatele mõeldud infoga tutvuda võistluste veebilehel http://www.tehvandi.ee/suverull/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles