Bensiin kallines terve krooni võrra

Sirje Niitra
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankimine.
Tankimine. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna hommikul järgisid teised mootorikütuse jaemüüjad Neste eeskuju ning tõstsid kõigi bensiinide hinda krooni ja diislikütuse hinda 60 sendi võrra.


Olerexi turundusjuhi Antti Moppeli sõnul oli hinnatõus õhus juba eelmisel nädalal, kui osa jaemüüjaid hindu ajutiselt 35 sendi võrra kergitasid. Pärast järsku maailmaturu kukkumist eelmisel kolmapäeval otsustasid aga nüüd teisedki turuosalised, et jaehindu ei ole võimalik enam endisele tasemele jätta.

Kahjuks pöörasid turud neljapäeval järsult uuesti tõusule ja nädala lõpuks olid sisseostuhinnad kallimad ka nädala alguse tasemest. «Kuna tänase seisuga on näha, et tõusutrend pigem jätkub, puudub hinnatõusu edasilükkamiseks seekord võimalus,» selgitas Moppel.

Bensiini hinnatõus ühe krooni võrra on viimase aja üks järsemaid. Eesti Statoili kontseptsioonijuhi Kai Realo sõnul üritas Statoil eelmisel nädalal hinnatõusu pehmendada, kuid kuna teised ei tulnud sellega kaasa, oli sunnitud hinnad endisele tasemele tagasi laskma. «Üldiselt me ei poolda nii järske hinnatõuse,» lausus ta. Ta lisas, et Statoil pole eeloleval nädalalalõpul ka hinnalanguse kampaaniat kavandanud, sest ei soovi anda klientidele valet signaali.


Viimase nädala jooksul on nafta ja naftatooted teinud maailmaturul läbi tõelise amokijooksu. «Kui tänaõhtune raport kinnitab nafta laoseisu vähenemist USAs, siis nähakse selles majanduse paranemise märki ja hinnatõus börsidel võib hoogu juurde saada,» hindas Moppel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles