Pärnumaal lisandus juulis ligi 600 töötut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal tuli eelmisel kuul töötuid jälle juurde.
Pärnumaal tuli eelmisel kuul töötuid jälle juurde. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnumaal oli juuli jooksul arvel kokku 4908 töötut ning juuli viimasel päeval oli registreeritud töötute arv 4607.


Võrreldes juuni lõpuga, kui arvel oli 4370 töötut, oli juuli lõpus Pärnumaal registreeritud töötuid 237 ehk viis protsenti rohkem.



Eesti töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa sõnutsi võeti juulikuus Pärnu maakonnas arvele 596 uut töötut. Neist 153 ehk ligikaudu veerend oli oma viimase töökoha kaotanud koondamise tõttu.



„Alates aprillist on uute registreeritud töötute igakuine arv järjest kahanenud. Nii lisandus juulis uusi registreeritud töötuid vähem kui juunis. Kogu Eestis võeti juulis arvele 8815 uut töötut ehk 15 inimest vähem kui juunis,“ märkis Mets.



Uue töölepingu seaduse mõju registreeritud töötuse ja kindlustushüvitiste statistikas Metsa jutu järgi veel märgata ei ole. Koondatute osakaal oli juulis arvele võetud töötute seas sama kui juunis (23-24%) ning uut koondamise korral makstavat kindlustushüvitist määras töötukassa juulis vaid 214 inimesele (võrdluseks: kollektiivse koondamise hüvitist määrati esimesel poolaastal keskmiselt ligi 1200 inimesele kuus).



Et sügise hakul on reeglina uute registreeritud töötute arv suvekuudega võrreldes kasvanud, on Metsa arvates oodata registreeritud töötuse kasvu hoogustumist selle aasta augusti lõpus ja septembriski.  



„Kui juulikuu jooksul oli Eestis töötuna arvel veidi üle 75 000 inimese, siis septembris ulatub see tõenäoliselt üle 80 000 piiri,“ ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles