Pärnu sai Vallikääru uuendamiseks 63 miljonit

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu linnaliste piirkondade arendamise meetmest eraldatakse Pärnu vallikääru atraktiivsemaks muutmiseks 63 miljonit krooni.
Euroopa Liidu linnaliste piirkondade arendamise meetmest eraldatakse Pärnu vallikääru atraktiivsemaks muutmiseks 63 miljonit krooni. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Valitsus otsustas täna anda Euroopa Liidu linnaliste piirkondade arendamise meetme raha viiele projektile, teiste seas kiideti heaks Pärnu Vallikääru atraktiivsemaks muutmine kuni 63 miljoni krooni eest.


“See on suur rõõmusõnum,” ütles Pärnu abilinnapea Peeter Saunpere. “Nüüd tuleb veel ära oodata 11. augustil toimuva muinsuskaitseameti kollektiivse kooskõlastamise komisjoni otsus Vallikääru projekti kohta.”



Kui muinsuskaitseamet on Vallikääru kaldakindlustuse tehnilise lahendusega päri, saab linnavalitsus välja kuulutada Vallikääru uuendamise riigihanke. Populaarse kontserdipaiga ja selle ümbruse muutmine on jagatud kaheks etapiks, kuni 63 miljonit krooni maksev esimene etapp tehakse aastatel 2009-2011.



Järgmise aasta jaanipäeva paiku toimuvad Pärnus rahvusvahelised hansapäevad ja Vallikäär on üks selle peamisi esinemiskohti. “Tahame teha hansapäevadeks kõik, mis vähegi võimalik, võetud on isegi esialgsed hinnapakkumised,” rääkis Saunpere.



Linnavalitsus on ära ostnud Õhtu põik 3 sepikoja ja tahab selle hansapäevadeks korda teha. Suuremad tööd on veel kaldakindlustused, Vallikääru pargiala, uued pingiread, Vallikääru luhale vee- ja elektriühenduste toomine, Vallikäärust läbi viiva käigu taastamine, tualettide remont, Tallinna värava remont ja värava juurde purskkaevu rajamine.



Saunpere ei tahtnud prognoosida, kui palju sellest hansapäevadeks õnnestub ära teha. “Oleksime võinud juba ammu ehitada. Ütled midagi, ja siis vaidlustab keegi riigihanke tulemused,” jäi ta ettevaatlikuks. “Kindlasti on kavas sel aastal ehitama hakata.”


Vallikääru uuendamise esimesest etapist jäid välja Vallikääru administratiivhoone, Ninnase maja ja jalakäijate silla vahele kavandatav väikelaevade sadamahoone ning liuväli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles