Pronksimees Kanter: võitsin B-finaali

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Terve hooaja kettaheidet valitsenud, ent Berliini MMil kolmandaks jäänud Gerd Kanter nentis, et ei oska juhtunule seletust leida. «Võitmiseks polnud mul piisavalt energiat – jalad olid pehmed  ning püssirohtu lihtsalt ei jätkunud,» nentis ta.

Veel soojendusväljakul tundis Kanter end hästi ning ketas lendas korralikult, võistlusareenil põrutas ta esimese heite võrku ning sportlase sõnul võis seegi tekitada teatud ebakindlust. Vaatamata sellele tegi ta vastavalt plaanidele esimese katse rahulikult, enamaks polnud ta aga sel päeva enam valmis.

«Tänases võistluses oli tegelikult kaks gruppi – Robert Harting ja Pjotr Malachowski kuulusid A-gruppi, mina ja Virgilijus Alekna B-gruppi. B-finaal õnnestus võita,» andis Kanter kogu võistluse tabava hinnangu. «Konkurentide esimesed katsed mind endast välja ei viinud.»

Kuigi Kanter käis pärast võistlust ringi üsna morni näoga, kinnitas ta, et pronksile jäämine ei tekita otseselt viha. «Heitnuks ma 69 meetrit ja jäänuks pronksile, olnuks pettumus veel suurem,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles