Noorte vaba aja sisustamisest Pärnus valmis uuring

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skatepargis sportimine on üks vaba aja veetmise võimalusi.
Skatepargis sportimine on üks vaba aja veetmise võimalusi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Homme kell 10 esitletakse Pärnu Ülejõe gümnaasiumi aulas linna haridusasutuste juhtide nõupidamisel uuringu „Noorte vaba aja sisustamise võimalused Pärnu linnas“ tulemusi. Esitlust viivad läbi Eesti Noorsoo Instituudi esindajad  Marti Taru  ja Ilona-Evelyn Rannala.


Noorsootöö on noortele tingimuste loomine arendavaks tegevuseks, mis võimaldab neil vaba tahte alusel perekonna-, tasemekoolituse- ja tööväliselt tegutseda.

Huviharidus ja huvitegevus, noortele suunatud info ja nõustamine, noorte tervistav ja arendav puhkus on noorsootöö olulised osad. Nimetatud valdkondi ning nende korraldamist Pärnu linnas läbiviidud uuringuga välja selgitatigi.

Eesti Noorsoo Instituut küsitles linnavalitsuse haridusosakonna tellimusel nimetatud uuringu raames Pärnus kooliõpilasi ja lapsevanemaid ajavahemikul 14. veebruarist kuni 9. märtsini. Küsitlus viidi läbi internetiküsitluse vormis, kus osales 664 (neist 63 vene keelt kõnelevat) 5.-12. klassi üld- ja kutsehariduskooli õpilast ja 517 (neist 24 vene keelt kõnelevat) lapsevanemat.

Nii õpilaste kui lapsevanemate intervjueerimine toimus internetipõhise küsimustiku abil. Õpilaste ja vanemate küsimustikud keskendusid samadele teemadele, kuigi veidi erinevate nurkade alt.

Käesolevas uuringus saadud tulemusi võrreldi 2004. aastal tehtud analoogse uuringu tulemustega.

Uuringu eesmärkideks oli välja selgitada Pärnu linna üldhariduskoolide 5.-12. klasside õpilaste ning lapsevanemate (nii eesti- kui venekeelsed) rahulolu huvitegevuse ja vaba aja veetmise võimalustega; selgitada välja faktorid, mis mõjutavad noorte vaba aja sisustamise valikuid ja harjumusi; hinnata õpilaste ja lapsevanemate rahulolu olemasolevate huvihariduse ning huvitegevuse ning avatud noorsootöö võimalustega ja hinnata asjakohase informatsiooni kättesaadavust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles