Viiratsi uute kruntide omanikud loodavad trahvihirmust pääseda

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsi vald on hoonestuslepingu sõlminud ligi poolesaja inimesega. Maja kerkib praegu ehk kümnel krundil.
Viiratsi vald on hoonestuslepingu sõlminud ligi poolesaja inimesega. Maja kerkib praegu ehk kümnel krundil. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Paljud Viiratsisse eramukrundi ostnud inimesed pole suutnud maja ehitusega algust teha ning vallajuhid pakkusid nüüd välja idee vabastada kruntide müüjad leppetrahvist.


«Kui leppetrahvi nõue sai seatud, oli majanduse olukord hoopis teistsugune,» põhjendas 100 000 krooni suuruse trahvinõude loobumise plaani vallavanem Väino Luik. «Nüüd on mitu krundiomanikku teatanud, et nad ei suuda niikuinii maja ehitada.»



Et oma valla elanikele vastu tulla, esitas vallavalitsus täna kogunevale volikogule eelnõu, mille järgi vald loobuks vähemalt mõneks ajaks küsimast leppetrahvi, kui inimene talle antud hoonestusõiguse edasi müüb.



Vallavalitsuse esitatud eelnõuga nõustub ka volikogus opositsiooni kuuluv Kaupo Kase, kes peab seda otsust vastutulekuks vallaelanikele. Seevastu volikogu eelarve- ja maaelukomisjon jõudis üleeile seisukohale, et eelnõule oma toetust ei anna. Niisiis on tõenäoline, et kava ei saa volikogus piisavalt hääli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles