Reid: kuuendikus kodudes oli suitsuandur valesti paigaldatud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur
Suitsuandur Foto: Andrus Eesmaa

Eile ja üleeile kontrollisid tuleohutuse inspektorid Pärnus kahes suures kortermajas suitsuandurite olemasolu. Kõigis kontrollitud korterites oli andur olemas, kuid mõnes kodus valesse kohta üles pandud.


Pärnus Hariduse tänavas ja Mai tänavas asuvad kaks korterelamut valiti välja eelnevate aastate tulekahjude analüüsi alusel. Pärnu linnas on võrdselt tulekahjusid olnud eramajades ja korterites. Mitme korteriga majades on tulekahju puhul korraga suurem hulk inimesi ohus. Mõlemas kontrollitud majas on ka varem tulekahju olnud.



Suitsuandurite kontrollist anti elanikele kaks nädalat ette teada. Kontrolli teinud tuleohutuse inspektorid kandsid vormi ning esitasid sisenemisel töötõendi.



Kontrolli eesmärk oli kindlaks teha, kuidas inimesed suitsuanduri olemasolu nõuet täidavad ning kuidas suitsuandur paigaldatud on. Eelkõige on suitsuandur vajalik inimese enda ja tema naabrite ohutuse huvides.



Kahe maja peale kokku kontrolliti 118 kodu. Kõigis neis oli suitsuandur olemas, kuid 19s valesti paigaldatud.



Põhilisteks vigadeks oli, et andurit ei olnud kruvidega lakke kinnitatud või oli andur paigutatud nurka. Suitsuandur tuleb kinnitada kruvidega lakke, nurkadest poole meetri kaugusele, sest suits tõuseb lae alla kõige kõrgemasse punkti ning hajub nurkadest mööda. Nurka või seinale paigaldatud suitsuandur rakendub tööle alles siis, kui toas on juba väga palju suitsu.



Nendes kohtades, kus suitsuandur oli valesse kohta paigaldatud, näitasid inspektorid ära sobiva asukoha ning andsid nõude täitmiseks nädal aega.



Järgmine suitsuandurite kontroll kodudes viiakse Pärnus läbi septembri keskel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles