Kaisi ja Vesiku MK-sari lõppes medalimängudega

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rivo Vesik (vasakul) ja Kristjan Kais.
Rivo Vesik (vasakul) ja Kristjan Kais. Foto: www.fivb.org

Kristjan Kais ja Rivo Vesik võitlesid rannavõrkpalli MK-sarja viimatisel etapil Hollandis Haagis nagu sarja avaturniiril Hiinaski poodiumikoha eest ja jäid taas esimestena kõrvale.


Haagis kolm ringi kaotuseta läbinud ja seega viie parema paari sekka jõudnud eestlased kaotasid neljandas ringis 0:2 (-15, -15) hispaanlastele Pablo Herrerale ja Adrian Gavirale. Sellele duole kaotasid Kais ja Vesik ka Pekingi olümpial, tänavu aga võitsid neid kaks korda.



Miinusringis said eestlased 2:0 (18, 21) jagu austerlastest Florian Goschist ja Alexander Horstist ning pääsesid poolfinaali. Seal tuli neil tunnistada ebamugava, pealegi kodupubliku ees mängiva paari Reinder Nummerdori – Richard Schuilli 2:0 (17, 16) paremust.



Hollandlased, keda Kais-Vesik pole ammu võitnud, said hiljem Haagis järjest teise MK-etapi võiduraha. Rannavõrkpallurite seas on nad varasema suure eduga saalivõrkpallis erilised: Schuill on osalenud Hollandi koondises kolmel olümpial ja saanud Atlantas kulla, Nummerdor olnud saalikoondises kahel olümpial.



Pronksimängus jäid Kais ja Vesik 1:2 (19, -14, -12) alla brasiillastele Harley Marques Silvale ja Alison Cerruttile, keda kolmandas ringis oli 2:0 võidetud.



“Alates teisest geimist mängisin väga kehvasti,” tunnistas Vesik. “Aga nii sellest turniirist kui üldse hooajast eriti midagi kripeldama meil ei jäänud.”



Haagis 420 punkti ja 11 200 USDd teeninud eestlased tunnistasid MK-sarja, kus nende reale jäid kirja maailma esiviisiku piiri tähendavad 3720 punkti ja 94 300 dollarit, lõppenuks. Septembris on nad kaks nädalat Sotšis Euroopa karikavõistlusi lõpetamas, seejärel lubasid üldsust teavitada ka karjääri jätkamise või lõpetamise otsusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles