Soolased ja magusad pliinid

, kokandushuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohevad kohupiima pliinid.
Kohevad kohupiima pliinid. Foto: Toomas Tamm

Tatrapliinid

2 muna
2 dl tatrajahu
2 dl nisujahu
5dl piima
presspärmi 25 g
näpuotsaga soola
võid praadimiseks

Eralda munavalged rebudest. Sega kokku munarebu, tatra- ja nisujahu, piim ning sool. Sega mass ühtlaseks. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega vaikselt taignasse.

Pliinide valmistamiseks võib kasutada ka presspärmi. Sellisel juhul pudista pärm puruks ja vala peale soe piim ning lahusta pärm segades.

Lisa munakollased, jahud ja sool. Sega taigen ühtlaseks massiks, kata rätikuga ja lase 1 tund toatemperatuuril seista. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega taignasse. Küpseta kuumal pannil võiga pliinid mõlemalt poolt kuldpruuniks ja serveeri kohe.

Pliinide kõrvale paku kalamarja, suitsu-soolalõhet ja hakitud sibulat koos hapukoorega.

Kohevad kohupiimapliinid

1 pakk kohupiima
3 muna

200 g piima
1,5 dl jahu
4 teelusikatäit suhkrut
vaniljesuhkrut

Sega omavahel kohupiim, piim, jahu ja munarebu ühtlaseks massiks. Maitsesta mass suhkru ja vaniljesuhkruga. Vahusta munavalge tugevaks vahuks ja sega vaikselt alt üles segades taignasse.

Küpseta koogid pannil kuldpruuniks ja serveeri pliine koos maasika- või vaarikamoosiga. Kaunistuseks kasuta vaarikalehti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles