Voltveti seenenäitus pakub hõrgutisi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihemetsas Voltveti koolituskeskuses näeb traditsioonilist seenenäitust.
Tihemetsas Voltveti koolituskeskuses näeb traditsioonilist seenenäitust. Foto: Urmas Luik

Voltveti koolituskeskus Tihemetsas korraldab 15.-17. septembril traditsioonilise seenenäituse ja pakub 16. septembril külastajatele seeneroogi maitsta.


Koolituskeskuse juhataja Piret Koorepi ütlust mööda on näituse eksponaatide korjamine õpetajate ja õpilaste seas populaarne. Näituse ettevalmistamiseks pannakse kokku vabatahtlik seenetoimkond, kes Tihemetsa metskonna metsadest sügisannid korjab. Kohalikud elanikudki toovad väljapanekusse seeni.

Et iga seene juurde tema õige nimi kirja saaks, uuritakse neid nii luubi kui mikroskoobiga. Liikide määramisel on abiks Tihemetsa koolimetskonnas töötav seenehuviline Ivi Hiie.

Kolmapäeval, 16. septembril saab peale seente vaatamise neid maitsta, kui kell 13 algab seeneroogade degusteerimine. Hõrgutised valmivad vabakutseliste kokkade ja Voltveti koolituskeskuse rahvast toitlustava OÜ Vilensa meistrite kätetööna. Roogade juures on valmistamisõpetus, et igaüks saaks kodust menüüd rikastada.

Mõisasaalis saab vaadata seenefilme.

Varasematel aastatel on külastajatele vaadata olnud kümneid seeneliike. Liigirikkaim oli 2006. aasta väljapanek, kus võis näha 131 liiki, teadis öelda Pärnumaa kutsehariduskeskuse metsanduse valdkonna juhtivõpetaja Marje Kase, kes on Tihemetsas aastaid seenenäitust korraldanud. Seeneroogi on pakutud kolmel näitusel.

Seenenäitused on olnud populaarsed, peale kohalike on huvilisi käinud nii Pärnust kui Viljandimaalt.

Näitus on Voltveti koolituskeskuses mõisamaja esimesel korrusel avatud 15.-17. septembril 10-17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles