Sügisjooks üritab rekordit lüüa

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB sügisjooks eelmisel aastal.
SEB sügisjooks eelmisel aastal. Foto: Peeter Langovits.

Pühapäeval Tallinna kesklinnas startiv 10. sügisjooks tõotab tulla läbi aegade Eesti suurimaks rahvaspordiürituseks, teatab jooksu pressiteenistus.


Esmakordselt võib startijate arv ületada 10 000 inimese piiri. Seni suurimal üritusel, Tartu maratonil osales 1986. aasta talvel 9858 rahvasportlast.



Rekordilise osalejate arvu tõttu paluvad korraldajad jooksjatel varem kohale tulla. Ummikute vältimiseks soovitatakse stardipaika tulla jalgsi, jalgrattaga või ühistranspordiga.



Kui tullakse autoga, on soovitav sõiduk parkida võistluspaigast võimalikult kaugele. Jooksjatel, kes on juba ennast kirja pannud, soovitavad korraldajad rinnanumbri ja ajavõtukiibi varakult välja võtta.



Stardipaik asub draamateatri juures Pärnu maanteel, finiš ja võistluskeskus on uue näo saanud Vabaduse väljakul. Kavas on 10 km jooks ja kepikõnd/käimine, poolmaraton (21,1 km) ning Haribo lastejooksud, mis toimuvad alates kella 10 Tammsaare pargis.



Stardipaiga lähedal annab rahvusooper Estonia oma uuele hooajale suurejooneline avalöögi kell 12 algava traditsioonilise turupäevaga, mille kulminatsioonihetk on 10 km start kell 12.30.



Stardipaugu annab Estonia ooperisolist Jassi Zahharov ja rahvusooperi orkester saadab tuhanded jooksjad teele polkaga “Sport”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles