Noored sepad tagusid Rüütli platsil rauda

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepaõpilased kinkisid Pärnu muuseumile koputi.
Sepaõpilased kinkisid Pärnu muuseumile koputi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Reede pärastlõunal võis Pärnus Rüütli platsil silmata ääsi taga rauda tagumas sepapoisse ja -tüdrukuid, võimalust ise nael või õnnemünt valmis sepistada pakuti huvilistelegi.


Rüütli platsile olid sepikoja üles seadnud Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli sepagrupi õpilased. Pealtvaatajatele korraldati sepaviktoriin ning õpilastööde loterii.



Sepistamiskunsti näitamine ja õpetamine Pärnu linnarahvale oli sissejuhatuseks õhtu hakul Pärnu muuseumis avatud sepisenäitusele „Vigala raud III“, mis valmis Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli sepagruppide töödest nelja viimase aasta jooksul.



“Näitus propageerib sepatööd kui iidset ametit, mida siinmail on harrastatud juba üle 2000 aasta, samuti näeb tänapäeva sepisliku idee  teostusvõimalusi,” tutvustas Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli sepa eriala õpetaja Gunnar Vares.



„Näituse avamisel esines noorte seppade ansambel, üks nende esituses kõlanud lauludest oli valminud spetsiaalselt Pärnus toimunud ürituse  tarvis,“ ütles Pärnu muuseumi projektijuht Elmar Trink. Muuseum sai noortelt seppadelt kingituseks koputi.



Vana-Vigala on Eestis ainuke ametikool, kus saab omandada sepatöö eriala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles