Riigikohus otsustab Segeri saatuse kuu jooksul

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger.
Mikk Seger. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Riigikohtu kriminaalkolleegium vaagis täna kolme hukkunuga liiklusõnnetuses süüdimõistetud roolijoodiku Mikk Segeri kriminaalasja ja langetab selles otsuse 30 päeva jooksul.


24aastase Segeri süüasja viis riigikohtusse tema kaitsja vandeadvokaat Veljo Viilol, kes peab mehele määratud seitsme aasta ja kuue kuu pikkust vangistust liialt karmiks. Viilol ütles ERRi uudisteportaalile, et kuna õnnetuses oli tegemist segasüüga, peaks Segerile määrama oluliselt lühema vanglakaristuse.



Viiloli sõnul jätsid nii esimese kui teise astme kohus Segeri kriminaalasjas andmata hinnangu traagilises õnnetuses hukkunute süüle liikluseeskirja rikkumisel. Advokaat taotles riigikohtult Segeri karistuse tühistamist ja uue otsusega talle leebema karistuse määramist.



Tänavu mais jättis Tallinna ringkonnakohus Segerile mullu detsembris Pärnu maakohtus määratud seitsme aasta ja kuue kuu pikkuse vanglakaristuse jõusse. Eeluurimise ajal kuus kuud vahi all olnud Seger vabanes 600 000 krooni suuruse kautsjoni vastu. Praegu viibib mees kuni kohtuotsuse jõustumiseni vabaduses allkirja vastu.



Hukkunute omaksed on Segerile esimeses ja teises kohtuastmes nõudnud pikimat võimalikku ehk 12aastast vanglakaristust.



Süüdistuse järgi kihutas 2,34 promillises alkoholijoobes Seger 2006. aasta 13. augustil Hondaga Pärnu poolt Rakvere suunas ning põrkas Vändra lähedal kokku kõrvalteelt peateele sõitnud Chrysleriga.



Chrysleris olnud 17aastane Tauri, 22aastane Siim ja 24aastane Raino hukkusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles