Pärnu Poiste, VLÜ ja Untsakate ühendansambel esines Afganistanis

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eddi Leet ansamblist Pärnu Poisid.
Eddi Leet ansamblist Pärnu Poisid. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Sel nädalal andis Afganistanis Helmandi provintsis kolm kontserti ansamblite Untsakad, Väikeste Lõõtspillide Ühing ja Pärnu Poisid ühendansambel.


Kitarristid Eddi Leet ja Marek Rätsep ning akordionimängija Raido Koppel esinesid Estcoy-E  patrullbaasides Kalevipoeg ja Sulevipoeg ning Estcoy-8 patrullbaasis Pimon, teatas Eesti kaitseväe peastaap.



„Hea oli näha, kuidas meestel jalg tatsuma hakkas ja laulu jorisema kaasa tõmbas. Kontsert läks õigese kohta. Väga mõnus ja lahe esinemine," ütles major Tarvo Luga, Estcoy-8 jalaväekompanii ülem.



„See, mida teevad Eesti poisid, on ülimalt raske ja vastutusrikas töö. Olles sõna otseses mõttes lahinguväljal, läks ka minu mõte Eesti kaitsele,“ ütles akordionimängija Raido Koppel.



Kõigis kolmes laagris esitatud kontserdid leidsid kuulajate seas elavat vastukaja. Keskööni kestnud üritustel ei jätnud Afganistanis teenivad sõdurid kasutamata võimalust oma kitarrimängu- ja lauluoskust esitleda.



Afganistanis esines selle aasta alguses muusik ja näitleja Jaan Tätte. Varasematel aastatel on rahvusvahelistel operatsioonidel teenivatele kaitseväelastele esinenud Ines Bosnia ja Hertsegoviinas, Meie Mees ja Blacky Kosovos ning Vanilla Ninja ja The Sun Iraagis.



Praegu teenivad Eestist Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis jalaväekompaniid Estcoy-8 ja Estcoy-E, logistiline toetuselement NSE-7, staabiohvitserid ja staabiallohvitserid. Jalaväekompanii Estcoy-8 teenib Suurbritannia juhitava Helmandi väekoondise koosseisus. Ühekordse projektina Afganistani saadetud Estcoy-E teenib USA merejalaväe 2. brigaadi koosseisus. Kokku on Eesti kontingendi suurus Afganistani Islamivabariigis üle 280 kaitseväelase.



Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles