Presidendi vastuvõtt Tartus kolib telgist Vanemuise majja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. veebruaris püstitati presidendi vastuvõtu eel Vanemuise ette telk.
2007. veebruaris püstitati presidendi vastuvõtu eel Vanemuise ette telk. Foto: Sille Annuk / Postimees

Pärast seda, kui sai avalikuks, et presidendi vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtt 2010. aastal tuleb taas Tartus, asuti interneti kommentaariumites kohe soojapuhurite müüjaid õnnitlema. Keset talve Vanemuise mäele kerkivat telki tuleb mõistagi kõvasti kütta. Praeguseks on aga selge, et sel korral telki ei tulegi.


Telk jääb ära, sest ürituse korraldajad soovivad hoida kulutusi mõistlikkuse piires, selgitas Vanemuise teatri direktor Paavo Nõgene. Kuid kus leiab sel juhul aset kätlemine, seda Nõgene täpsustama ei soostunud. «Ma ei saa seda hetkel veel kommenteerida,» lausus vastuvõtu peaprodutsendiks määratud mees.



Mis puudutab vastuvõtu taas Tartusse toomist, siis teater on Nõgene sõnul selle üle ääretult õnnelik. 2008. aasta alguses koos Tartu linnavalitsusega presidendi kantseleile saadetud taotlus sai positiivse vastuse möödunud nädalal.



«Nii presidendi kantselei, välisministeeriumi kui ka riigikantselei esindajad on juba käinud Vanemuise ruume üle vaatamas ja nähtuga rahul,» tõdes Nõgene.



Kus kätlemine konkreetselt aset leiab, sellele ei andnud vastust ka presidendi kantselei. Samuti ei olevat veel otsustatud, milline on peo kontseptsioon või kes on võimalikud esinejad. Potentsiaalne külaliste hulk on samuti teadmata.



«Kahjuks on need küsimused natuke varajased. Kuna alles otsustati presidendi vastuvõtu toimumise koht, siis ülejäänud detailid on alles otsustamisel,» sõnas presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Kaidi Aher.



Samuti jäi Tartu Postimehel saamata konkreetne vastus selle kohta, kui suureks võib kujuneda ürituse eelarve. «Eelarve kohta võin öelda nii palju, et arvestame üldist majandusolukorda ja -võimalusi, seega kindlasti planeerime kokkuhoidlikult,» lisas Aher.



Esimest korda viis president Toomas Hendrik Ilves vabariigi aastapäevale pühendatud vastuvõtu Tallinnast välja 24. veebruaril 2007, mil üritus toimus Tartus. Seoses rahvusliku teatri sünni 140. aastapäevaga tegid Vanemuise teater ja Tartu linn ühispöördumise ettepanekuga korraldada 2010. aasta vabariigi aastapäeva kontsert ja vastuvõtt Tartus ning riigipea nõustus sellega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles