Õpetajad sõitsid lennukiga Paidet vaatama

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Samal ajal, kui teised maakonna õpetajad tähistavad õpetajate päeva loomaaia, muuseumi või veinikeldri külastusega, tegi kolmteist Paide gümnaasiumi õpetajat reedel lõbusõitu lennukiga.

Paide gümnaasiumi lennureisi nii-öelda peasüüdlane on sotsiaalpedagoog Kaire Võsujalg. «Juhtusin kogemata Nurmsi lennuvälja kanti ja tekkis asja vastu huvi,» selgitas ta. «Sain seal huvitavate inimestega tuttavaks ja leppisimegi kokku, et tuleme õpetajatega lendama.»

Lõbusõidule soovis minna paarkümmend õpetajat, lennukile jõudis neist kolmteist. Sõidu eest maksid kõik sada krooni. Veerandtunnine sõit viis õpetajad Paidet vaatama.
Pärast lendu ootas õpetajaid saun ja piknik.

Õpetajate eeskuju oli nakkav. Kui abituriendid kuulsid õpetajate plaanist, tekkis neilgi soov lendama minna. Nii istusid nemadki täna pärastlõunal lennukisse ja tegid tiiru mõni tund enne õpetajaid.

Pärast lendu naersidki pedagoogid, et ju olid abituriendid piloodile maksnud, sest miks muidu tegi lennuk õhus trikke, mis südame alt õõnsaks võtsid. «Aga tegelikult oli väga vahva!» lausus huvijuht Helen Trug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles