Noortebänd filmis muusikavideo keldris ja kohvikus

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Stuart Mill.
John Stuart Mill. Foto: Meisi Volt

Pärnu alternatiivmuusikabänd John Stuart Mill tootis koostöös filmirühmitusega Chasper Kazparovich Pictures ilma eelarveta video bändi loole „Meie aja kangelased".

„Eelarveta muusikavideo sünnilugu on lihtne ja lakooniline: raske aeg ja vähene majanduslik ressurss nõuavad leidlikumat ja innovaatilisemat lähenemist," rääkis John Stuart Milli kitarrist Albert Marginal. „Nii ongi video filmitud peamiselt ühe Pärnu kesklinna korterelamu keldris ja klubis-kohvikus IN. Viimases filmiti üles trummidega seotud kaadrid, sest keldris oleks trummikomplekti filmimine ruumipuuduse tõttu olnud võimatu."

Võtteplatsi valgustusena kasutasid noored muusikud tutvuste kaudu Endla teatri vanu prožektoreid. Kõik tehnilised vahendid ja muud video jaoks kulunud komponendid saadi kas annetuste ja kingitustena või olid lihtsalt leitud. Nii ei kulunudki video valmimiseks mitte sentigi.

„Eesmärgiks oli teha video, mis vastanduks hetke mallidele noorte bändide muusikavideotes," nentis Marginal. „Nii näiteks sai ebatraditsiooniliselt vähendatud bändiliikmete isikute tähelepanu keskpunkti asetamist. Bändi liikmete nägusid ei näe üheski kaadris. Peale selle ei ole kasutatud ühtegi klišeelist rokkivat üldplaani bändist."

Video käsikirja kirjutas ja režii eest vastutas Marginal, tehniliste lahenduste ja video montaaži eest Chasper Kazparovich.

Ansambel John Stuart Mill on 2005. aastal Pärnus tegevust alustanud alternatiivmuusika kollektiiv, mis on oma 15 koosseisus valmis saamas debüütalbumit.

Bänd on varem välja andnud live-DVD, ühe demode kogumiku, EP ja mõne singli. Laule EP-lt ja viimaseid singleid võib kuulda Eesti raadiojaamade eetris.

Vaata ka bändi värsket muusikavideot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles