Tallinn tellib järgmiseks aastaks 126 000 lille

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstihoone.
Kunstihoone. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna keskkonnaamet kuulutas välja riigihanke kevad- ja suvelillede ostmiseks 2010. aastaks.


Hanke raames tellitakse 47 985 erinevat värvi võõrasema ning 78 558 suvelille, teatas Raepress. Populaarsemateks suvelille liikideks on sultanlemmaltsi, rand-kivikilbiku ja pelargooni erinevad sordid.

Linnaednik Karmen Kähri sõnul kasutatakse Tallinna kaunistamiseks järgmisel aastal ka Euroopas järjest enam populaarsust võitvaid taimi nagu värd-kirinõgest, helitroopi, erinevaid salveisid, metstubakat ja selle suve suurt lemmikut - aed-puhmikmaltsa Kochia scopariat.

Tuleval aastal istutatakse lilli juba tuttavatesse kohtadesse nagu Tartu mnt ja Pronksi tänava nurgale, Politseiaeda, Pirita tee ja Narva mnt ristmikule, Viru liiklusringile, Estonia teatri ette, Merivälja teele, Kiige parki, Kotzebue ja Vana-Kalamaja tänavate nurgale, Kolde puiesteele, Endla ja Mooni tänavate ristmikule ning veel paljudesse kohtadesse.

«Juba sel aastal saavad uue näo Tõnismäe haljasala, Õismäe tiigi ümbruse peenrad ja Õismäe liiklusring, kus asendatakse seni kasvanud mägimännid,» lubas Kähr.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles