Maxima rentnikud nurisevad külma üle

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi24 müügijuht Nele Rožkova nentis, et sooja on ruumides vaevu 17 kraadi.
Beebi24 müügijuht Nele Rožkova nentis, et sooja on ruumides vaevu 17 kraadi. Foto: Urmas Luik

Pärnu Maxima hüpermarketi hoones tegutsevate firmade töötajad kurdavad jahedate ruumide üle. Maxima ei lülita kütet sisse, kuid lubab rentnikel ise oma ruume elektriga kütma hakata.  


Beebi24 poes näitas termomeeter eile 17 kraadi, mõni päev varem koguni 14-15 kraadi. Jopega käimiseks sellest piisab, kuid titat talvekombe proovimiseks nii jahedas ruumis lahti ei riieta. Samuti jätavad sedavõrd madala temperatuuri tõttu pesu ja muudki rõivad proovimata lapseootajad ning lähevad mujale sisseoste tegema.



Ilusalongis rääkisid klientide ootel joped-mantlid selga tõmmanud teenindajad, et neil on tulnud kogunud lokid või värvimine üle teha, kuna jaheduse tõttu ei hakka näiteks värv korralikult peale. Samuti pole kliendid vaimustuses külmaga jalgu pediküüriks paljastama.



Lemmikloomapoes askeldasid loomad-linnud 18 kraadiga kenasti, kuid vahepeal, kui temperatuur alanes, värisesid papagoid õrrel ühel jalal seistes, et teist siis sulgedes soojendada, kirjeldas poe juhataja Viktoria Moskvina.



Lillepoes oli jahedus orhideel nupud ära võtnud ja muidu üsna rahvarohkes kohvikus jäi lõuna ajal silma vaid üks jopedes istuv paar. Kohapeal söömise asemel eelistavad kliendid kiirtoidu kaasa osta.



Beebi24 müügijuht Nele Rožkova rääkis, et on paari viimase nädala jooksul kütte sisselülitamise palvega korduvalt pöördunud telefonitsi ja meilitsi nii maja haldaja kui ruumide rendileandja Maxima poole, aga vastuseks on vaikus. Nii kogusid rentnikud allkirju ja saatsid läinud nädala lõpus Tallinnasse Maxima kontorisse tähitud kirja palvega küte sisse lülitada.



Esmaspäeval oligi pealinnast olukorrale lahendus välja pakkuda. Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid tõdes, et kütet lähipäevil sisse ei lülitata, kuid kõik rentnikud said juurde lisakilovatte. See tähendab, et ärid võivad nüüd endale elektrilisi kütteseadmeid osta ja ise oma ruume soojendama hakata, kuni ilm püsivalt nii külmaks läheb, et majas üldküte sisse lülitatakse.      



“Kütmine on lisakulu ja nagu teada, ei lähe kauplustel praegu sugugi hästi. Järelikult on seal, kus vähegi võimalik, vaja kokku hoida,” põhjendas Erilaid. “Me ei ole ka oma poes kütet sisse lülitanud.”



Esmaspäeva pärastlõunal oligi näiteks pangakontori seinal soojuspump tööl. Enamik rentnikest pole aga Maxima pakutud lahendusest just vaimustuses: pidevalt avatud ustega müügipindu paari puhuriga ju ära ei küta, rääkimata kütteseadmete ostule kuluvast rahast ja hüppeliselt tõusvast elektriarvest.    



Näiteks Port Arturi kaubanduskeskuses töötab kliimaseade, mis automaatselt reguleerib ruumis temperatuuri. “Port Artur 1s on see sätitud 20 kraadi peale, et oma töötajad ära ei külmuks ja külastajatel väga palav ei hakkaks,” sõnas keskuse juhataja Romek Kosenkranius.



Kaubamajakas on temperatuur sätitud 17-18 kraadi peale. Keskuse juht Kaire Lerg rääkis, et temperatuuri valikul lähtutakse esmajoones ülerõivastes klientide huvidest ja töötajad peavad oma riietuse valikul paratamatult seda arvestama.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles