Andrei Ojamets: Esimese trenni uues hallis tegid võrkpallinaised

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallitreener Andrei Ojamets.
Võrkpallitreener Andrei Ojamets. Foto: Urmas Luik
Võrkpallitreener Andrei Ojamets, esimestena pääses Pärnu uue spordihalli suurt saali teisipäeva õhtul proovima võrkpalliklubi naiskond. Milline esmamulje on?

Põrand on väga hea, riietusruumid ja võrgukonstruktsioonid tipp-topp, saali värvilahendus meeldiv, lahtitõmmatavad tribüünid aitavad luua muljet suurest areenist.



Ruumi ja õhku on palju, ent mõistagi tuleb mängijail suure saaliga nüüd eriti pallingul harjuda. Aga samasugune tunne oli ju ka kunagi Võru või Rakvere ülikitsastest võimlatest tulles Rabahallis pall mängu panna.



Sissetöötamist vajab ilmselt mitte üksnes pallurite ruumitaju, vaid ka hall ise.


Kindlasti, näiteks tablooga tuleb käsitsejail harjuda. Juba sel nädalavahetusel on hallis meeste esiliiga ja naiste meistriliiga mängud, need aitavad käivitamisel. Esimesed võistlused näitavad probleemid kätte ja siis tuleb neid likvideerima hakata.



Kas oli ka midagi, mis esimesel proovimisel häiris?


Platsil niisugust joonte rägastikku nagu Tartus õnneks meil ei ole. Aga võrkpalli peaväljakul jäeti nii mängijaid kui kohtunikke abistav lai ümbrisjoon ehk porte tegemata.



Suur probleem, eriti tähtsate mängude puhul, tuleb ikka sellega, millest juba ammu räägin, ehk mere ja Maxima poolt platsile paistva päikesega. Peame vist pöialt hoidma, et suurte mängude ajal alati pilves ilm oleks.



Veidi ebapraktiline tundub, et riietusruumide uksed avanevad klaaside taga otse parkimisplatsile ja kui keegi riietusruumi läheb või tuleb, avaneb pilt paljastest inimestest.



Aga domineerima jäi teil ju ikka rõõm, et meil nüüd tänapäevane hall on?


Loomulikult, ootasime ju seda nii kaua. Hall on võimas, asukoht publikule väga hea, loodame sinna häid võistlusi saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles