Soomes vahistati Eestist vargaks värvatud maamees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: www.poliisi.fi

Valvas turvamees tabas kolmapäeval Lõuna-Soomes Salo linnas asuvas kaubanduskeskuses Eestist pärit riidevarga, kirjutab

Helsingin Sanomat

.


45-aastane eestlane ei oska sõnagi soome keelt. Mees ütles ülekuulamisel, et talle oli Eestis ostetud reis Soome ning kohale jõudes oli tal vastas auto, millega sõideti mööda Soomet. Mees varastas seda, mida talt nõuti. Tal polnud aimugi, kus täpselt ta Soomes parajasti viibib.

«Tööriistaks» anti talle spetsiaalselt valmistatud suur kott. Poe ette jõudes öeldi talle, milliseid kaupu vaja on, ning ta käis neid seejärel kaupluses varastamas. Mees oli sellega nõus, kuna tal polevat praegu Eestis tööd ega sissetulekut, rääkimata alalisest elukohast.

Politsei teatel kasutati vargil käimisteks Eesti numbrimärgiga autot, mida on märgatud ka ümbruskaudsetes paikades. Vahistamise ajal Salos viibisid autos mees ja naine, kellel õnnestus aga politsei eest põgeneda.

Eesti keelt kõnelev Salo kriminaalpolitseinik Antti Olkinuora ütles Hesarile, et suvel kuulas ta üle kolme paarikümneaastast noormeest, kes olid pärit Pärnu lähedalt ja kõnelesid samuti vaid eesti keelt. Konduktor oli nad Salos rongilt maha tõstnud, kuna neil polnud piletit ega raha.

Noormehed rääkisid, et neile oli Soomes lubatud soodsat ajutist tööd. Helsingi sadamas vastas olnud eesti mees sõidutas nad kuhugi Turu linna.

Turu korteris olevat olnud palju tätoveeringuga mehi. Noormeestel kästi oodata jõugu ninameest, kes saabudes ütles neile, et «no nii, mehed, homme siis poodidesse ja vaja on seda ja toda asja».

Ehmatanud noormehed põgenesid seejärel korterist ja ekslesid mööda neile tundmatut Turu linna, sattusid lõpuks Turu raudteejaama ja hüppasid Helsingisse suunduva rongi peale, enne kui konduktor nad Salos maha tõstis.

«Nad olid ilmselgelt päris tavalised maapoisid, keda oli seal (Eestis) petetud,» ütles Olkinuora.

Politsei ei algatanud noorte vastu süüasja, kuna nad ei olnud mingit vargust jõudnud toime panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles