Pärnulanna saab Euroopa Kodaniku auhinna

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supiköögi perenaine Raissa Juhans-Murumets.
Supiköögi perenaine Raissa Juhans-Murumets. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sel aastal Euroopa Parlamendi poolt esimest korda välja antava Euroopa Kodaniku auhinna saab teiste seas pärnulanna Raissa Juhans-Murumets.


Auhind antakse 37 inimesele ja organisatsioonile 15 Euroopa riigist, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Raissa Juhans-Murumets on edendanud venekeelsete laste integratsiooni Eestis ja ta asutas 18 aastat tagasi Pärnus abivajajatele supiköögi.

Abi saab supiköök välismaalt, viimasel kolmel aastal on seda toetanud linnavalitsus. Supiköögi asutaja Raissa on kohal iga päev, kuigi tähistas mullu oktoobris 70 aasta juubelit.

Kolm aastat tagasi asutas Raissa lasteringi, kus käivad nende perede lapsed, kus üks või mõlemad vanemad ei ole eesti rahvusest. Lasteringis käib ka eesti lapsi.

"Ringi nimi Oleme Eestimaa Lapsed tähendab, et Eestimaal elavad lapsed mäletavad ning teavad oma maa kultuuri ja kombeid, austavad ja armastavad oma maad. See oli põhimõte," rääkis Raissa Juhans-Murumets.

Euroopa Kodaniku auhind antakse üle 6. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles