Pärnu haiglast varastati Okase maal

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haiglast varastatud Evald Okase õlimaal "Varjatud looriga".
Pärnu haiglast varastatud Evald Okase õlimaal "Varjatud looriga". Foto: Politsei

Pärnu haigla teise korruse galeriist kadus 6.-7. oktoobril kella kaheksani hommikul Evald Okase õlimaal “Varjatud looriga”, varguse asjaolusid selgitab politsei.


Haigla galerist, kirurgiakliiniku ortopeediaosakonna vastutav õde Malle Hints ütles, et ta korraldab näitusi juba 11. aastat ja kunagi varem pole taieseid kaduma läinud. “See on esimene kord,” tõdes ta.



Õlimaali “Varjatud looriga” mõõtmed on 19x29 sentimeetrit ja see oli eksponeeritud teise korruse galeriis sambale koos teise väikeformaadis taiesega. Tööd paiknesid kohakuti.



Kui Hints 7. oktoobri hommikul kadumise avastas, uskus ta esialgu, et maal on maha kukkunud ja keegi on selle üles tõstnud ning kõrvaltuppa viinud. Nii aga polnud. Kohe suleti galerii uksed, Hints korjas seintelt väikeformaadis tööd.



“Usun, et maal viidi ära kas hõlma all või kilekotis,” märkis Hints. “Taiest otsida aitavad meie kiirabibrigaadid, kellele sai tehtud koopiad Okase kunstiraamatust.”



Varastatud eksponaat maksab Hintsi hinnangul ligi 30 000 krooni ja sellel on omapärane “vanaks” töödeldud hele raam.



Praegu pääsevad Okase töödest huvitatud teise korruse galeriisse vaid Hintsi abiga.



SA Pärnu Haigla avalikkussuhete juhi Eda Amuri sõnutsi kaalub haigla juhtkond nii kohviku kui teise korruse näitusepaika salvestusega turvakaamerate panekut.



Kellel on andmeid varguse või maali asupaiga kohta, palutakse sellest teatada kas Pärnu kriminaaltalituse telefonil 444 6678 või politsei lühinumbril 110.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles