Enn Hallik: Koloss käivitub valudega

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Hallik.
Enn Hallik. Foto: Ants Liigus

Pärnul on nüüd nii sportlastelt kui värvikat avapidu (tõsi, ette teada, et lahkuva, halli Saugasse surunud linnapea etteasteteks vajus saal tühjaks) nautinud linnarahvalt vaid kiidusõnu teeninud spordihall. Kaua oodatud, ammu vajalik, eks raskesse aega sattununa ka priiskamisena tunduv. Aga - poleks seda ehitatud nüüd, ei näeks meie silmad niisugust halli kümme aastat kindlasti.


Hall püüab pilku, on ideaalses kohas, õhtuti tulede säras ja saginat täis. Paraku ka elektrit, ja ma ei mõtle siin seda, mis valgust annab. Mõtlen selle kolossi sisulist käivitamist.



Suhtun ise ja soovitan ka nii kasutamisõiguse eest võitlejatel kui kõrvalseisjail elektrisse, mis halli juhtimise, jagamise, finantseerimise, haldamise ja muu teemal poolavalikult säriseb, suhtuda rahulikult, konstruktiivselt ja mõistvalt, sest nii suure asja õlitatult käimajooksmine võtab paratamatult aega ning närve.



Aga vigu on parima lahenduse otsimisel tehtud, küsimusi ripub, probleeme jätkub. Suurim probleem peitub käsu- ja otsustusliinide hägususes.



Spordihallil on küll direktor, kes ajab asju ja lepib kokku, aga vormiliselt (mitte sisuliselt) on selles majas ülemus hoopis haldajaks määratud spordikooli direktor. Ja linnavalitsuse kultuuriosakonnas on Pärnu kõrgeim spordiametnik. Ja praktiliselt kõiki linna spordiklubisid ühendab ning püüab aidata mittetulundusühing spordiliit. Et - kes siis otsustab, kes vastutab?



Ja nii kujunebki välja seis, et halli direktor püüab (loodetavasti erapooletult ja endast parimat andes) uue spordihoone kõik platsid, saalid ja nurgad tegutsejaid täis saada, üüritulu kindlustada, kõiki spordialasid rahuldada - ja päris loomulikult leidub alati keegi, kes ei ole rahul. Kes on süüdi? Kes otsustas? Kes on kõige kõrgem ülemus?



Spordihalli direktor arvab, et vastutama ja koordineerima peaks spordiliit, kinnitab, et see või teine idee on linna spordiametnikult, need omakorda viitavad probleemide puhul aga halli direktorile. Ja nii see pall ühest seinast teise põrkab.



Kahjuks pole seni saanud asja halli direktori ettepanekust moodustada halli probleemide lahendamiseks-tasandamiseks maja nõukogu. Sinna võiksid kuuluda põhikasutajate võrk- ja korvpalli, spordikooli, spordiliidu ning linnavolikogu suuremate fraktsioonide esindajad. Kas uus linnavalitsus aitab niisuguse nõukogu heakskiitmisega halli käivitada?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles