Pärnumaa motomehed teenisid 14 medalit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seenioride Euroopa meister Toivo Nikopensius teenis taas Eesti meistri kulla.
Seenioride Euroopa meister Toivo Nikopensius teenis taas Eesti meistri kulla. Foto: Urmas Luik

Läinud nädalavahetusel lõppenud kestuskrossi Eesti meistrivõistlustel võitsid kodukandi motomehed kolm kulda, seitse hõbedat ja neli pronksi.


Jaht motomaratoni meistri medalitele algas kevadel Pärnumaal Potsepa liivakarjääris. Järgmistel etappidel kihutasid krossiässad Kose ümbruse metsades, Haapsalu külje all Kiltsi lennuväljal, Paikuse vallas Reiu rabas ja Virumaal Mõedaku rajal. Viiest osavõistlusest läks igal mehel kirja neli paremat tulemust.



Nikopensius ei andnud kellelegi sõnaõigust


Mõedaku maratoni esimeses sõidus tuiskasid rajale kaherattaliste tsiklite taltsutajad. E1-klassi favoriit Toivo Nikopensius, kes oli meistrivõistlustel konkurentidest ühe etapi vähem sõitnud, ei jätnud midagi juhuse hooleks. Tänavu seenioride enduro Euroopa meistri tiitli võitnud Nikopensius kihutas avaringi Priit Rätsepa tuules ja läks seejärel oma teed.



Kontrollaja lõpuks oli liider edestanud lähimat jälitajat Rätsepat juba ligi kahe minutiga ja kolmandana sai finišilipu põhjanaaber Jari Alanen. Peale esikolmiku suutsid raskel rajal kahe tunniga 11 ringi läbida veel Mihkel Merimaa, Roni Mäkinen, Urmas Põldma ja Priit Muskat.



"Seekord tuli sõit päris kenasti välja," kommenteeris nii üldarvestuses kui E1-klassis esikoha võitnud Nikopensius. "Arvasin, et Reiu krossil esimesena lõpetanud Põldma jõuab mulle järele, aga ilmselt ei istunud talle Mõedaku rada. Pori oli kohutavalt palju ja mõnest mülkast läbi sõites oli oht jalameheks jääda."



Pärnumaa võidusõitjatest teenisid Mõedakul oma klassi esikoha veel Aivo Rabbi ja Merilin Lehe. Pjedestaali teisele astmele jõudis Jarmo Lehiste ja kolmanda autasu vääriliselt kihutasid Jüri Makarov ning Priit Muskat.



Kümnes klassis pjedestaalil


Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes tuli Pärnumaale kolm kuldmedalit. E1-klassis kogus võitja Nikopensius 233, hõbeda saanud Muskati saak oli 177 ja pronksi teeninud soomlase Mäkineni loomus 175 punkti.



Üle 35aastaste hobisõitjate meister on meie mees Aivo Rabbi (211), kellele järgnevad Erti Viirmaa (160) ja Ralf Okermann (143).



E2-klassis pidi väsimatu Jüri Makarov leppima Toomas Triisa järel teise kohaga. Kõige võimsamate tsiklite E3-klassis teenis vaid kolmel etapil startinud Pärnu poiss Tõnu Kallast Urmas Põldma ja Riho Kollisti järel pronksmedali.



Hõbedaga väärtustati veterani Mati Koppeli ja naiste arvestuses krossitanud Merilin Lehe jõupingutusi.



Juunioride 85 ccm konkurentsis olid kolm kiiremat Marnet Polski, Kristen Pilv ja pärnakas Jarmo Lehiste.



Neljarattaliste sõiduriistade taltsutajad tõid Pärnumaale kolm medalit. Taavi Raadik ja Kaspar Kangur teenisid hõbedase auraha vastavalt ATV 1000 ja quadracer'i klassis ning Priit Kurg kihutas pronksmedali vääriliselt.



Noorte Quad 100 klassis tegid pärnakad puhta töö: kulla sai Martin Adamson (228), hõbeda Jenss Lootus (226) ja pronksi Kevin Jürima (192).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles