Juhtkiri: Teateid koalitsioonirindelt

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Esimene nädal pärast kohalikke valimisi hakkab lõppema. Pärnus on see nädal olnud mõneti ebatavaline. Võrreldes 2005. aasta valimistejärgse ajaga, mil koalitsiooniläbirääkimiste puhul võis paljusid asju vaid oletada, on seekord kõnelused olnud harjumatult läbipaistvad. Kokkulepe, et igast edusammust ja suuremast ebakõlast kuuleb Pärnu avalikkuski, on pidanud. Pärnu saatus pole meile ükskõik.


Vastne koalitsioon peaks leppe sõlmima järgmisel kolmapäeval, et linnavolikogu uue koosseisu esimesel koosolekul neljapäeval valida volikogule esimees. Samal päeval ootame riigikogult seadusmuudatust, mis avab Toomas Kivimägile tee Pärnu linnapeaks. Põhiseaduskomisjoni esimehe Väino Linde sõnutsi seadusemuudatus tehakse.



Peatöö on mõistagi seotud 2010. aasta eelarvega. Siin on kahjuks osutunud tõeks halvimad ootused. Selle aasta aprilli algul kirjutas Isamaa ja Res Publica Liit Pärnu Postimehes, et eelarvetasakaalu huvides on vajalik 150 miljoni kroonine negatiivne lisaeelarve. Kesk- ja Reformierakonna koalitsioon ei võtnud vastaspoolt kuulda.



Huvitav, milliseks kujuneb linnavalitsuse rahandusosakonna koostöö uue koalitsiooniga, kui veel 20. novembril aasta eest kirjutas rahandusosakonna juhataja Reet Näkk lehes, et "Pärnu on keskpärases finantsmajanduslikus olukorras Eesti linn"? Lätis möllas toona juba maru ja küllalt leidus neid, kes ennustasid raskeid aegu Eestis, aga jällegi nappis Pärnus kuuljaid.



Hilinemisega küll, kuid suhtumine on muutunud ja nüüd tuleb rookida Mart Viisitamme juhitud linnavalitsuse tulemit.



Koalitsioonikõnelused on kulgenud tempokalt ja asjade senine käik annab lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles