Piiroja: kui esiliigasse kukume, siis ma Fredrikstadis ei jätka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja Fredrikstadi särgis.
Raio Piiroja Fredrikstadi särgis. Foto: Fredrikstad

Norra jalgpalli meistriliigas Fredrikstadi ridades mängiva Eesti koondise kapteni Raio Piir­oja sõnul on tema tulevik praegu lahtine, ent üks on kindel – juhul kui koduklubi langeb esiliigasse, ei jätka ta seal kindlasti.




Piiroja koduklubi kaotas eile meistriliiga eelviimases voorus kodus 1:2 FK Moldele ning sõltumata viimase vooru mängudest on kindel, et mullu Norra meistrivõistluste pronksi võitnud Fredrikstad lõpetab tänavuse hooaja 14. kohaga ja peab meistriliigasse püsima jäämiseks siirduma üleminekumängudele.



Tänavusest hooajast on aga üleminekumängudel varasemast pisut keerulisem süsteem. Meistriliigas tagantpoolt kolmandal kohal lõpetav meeskond (ehk Fredrikstad) peab meistriliigasse püsima jäämiseks väljuma võitjana miniturniirist, kus peale nende osalevad esiliiga kolmandal, neljandal ja viiendal kohal paiknev meeskond.



Esmalt läheb Fredrikstad kodustaadionil vastamisi esiliigas viiendal kohal oleva meeskonna Sarpsborgiga ning esiliiga kolmandal kohal olev klubi (praegu Sogndal, aga see võib muutuda) mängib kodus neljanda koha meeskonnaga (praegu Kongsvinger, aga ka see võib muutuda).



Nende kahe matši võitjad lähevad omavahel vastamisi, mängides kodus ja võõrsil. Kahe mängu kokkuvõttes parem meeskond mängib järgmisel hooajal meistriliigas.



«Esimene mäng on murelaps, kuna peetakse ainult üks kohtumine,» arutles Piiroja. «Kui mängitakse ainult üks mäng, võib kõike juhtuda. Paberi peal peaksime nendest satsidest mitu korda üle olema, aga ei tea, mis tegelikult on.»



Esimeses üleminekumängus kohtub Fredrikstad Sarpsborgiga järgmisel kolmapäeval. «Kui selle esimese mängu ära võidame, ei tohiks probleeme tulla,» sõnas Piiroja. 



Kui peaks juhtuma halvim ehk Fredrikstad langeb esiliigasse, kavatseb Piiroja lahkuda. «Seda võin küll öelda, et siis ma kindlasti ei jää,» kinnitas Piir­oja, kes vaikselt juba ka uut klubi otsib. «Paaniliselt veel ei otsi, aga maad kuulame küll. Praegu midagi konkreetset laual pole, ma ei usu, et enne detsembrit kindel pakkumine tuleb.»



Fredrikstadist vaksa võrra halvemini käis Alo Bärengrubi ja Pavel Londaku leivaisa Bodö/Glimti käsi, kuna eile kaotati võõrsil 0:2 Stabaekile. See aga tähendab, et Bodö/Glimt lõpetab hooaja eelviimasel kohal ja langeb pärast kahte hooaega kõrgliigas taas esiliigasse.



«Praegu on raske midagi öelda,» lausus Londak. «Mul on leping veel kolm aastat, aga muidugi tahaks klubi vahetada. Pean rääkima oma agendi ja klubiga, mis seis on.»



Londak tõdes, et kui muid variante ei leidu, jätkab ta Bodös, ent heameelega siirduks mujale. «Tahaks kuskile kõrgemale minna,» avaldas ta. «Kas siis Norras või veel parem kui üldse kuskil mujal riigis. Praegu midagi kindlat pole või kui ongi, pole mulle sellest räägitud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles