Ülo Kuusk: Loodame korralikku medalisaaki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangpomm.
Sangpomm. Foto: Elmo Riig / Sakala
Täna algavad Maardu spordikeskuses sangpommitõstmise maailmameistrivõistlused.
MMi peakorraldaja Ülo Kuusk,
kui palju sportlasi tuleb medaleid jahtima?

Ootame MMile ligi 150 sportlast 16 riigist. Kõige kaugemad külalised on Ameerika Ühendriikidest ja suurim delegatsioon peaks tulema Venemaalt. Lähematest naabritest on esindatud veel Soome, Läti, Leedu ja Valgevene. Võistlejaid tuleb Serbiast, Slovakkiast, Sloveeniast ja Kasahstanist. Eesti esindusse kuulub üle tosina sportlase.



Kes Pärnumaa sangpommitõstjatest võistlustulle lähevad?


Kindlasti tulevad võistlema Toivo Põldur, Ülle Miil, Evi Vaher ja Siiri Univer. Kõige suuremad šansid kulda võita on naisjuunioride klassis võistleval Univeril. Loodan, et meie veteranid toovad koduselt tiitlivõistluselt korraliku medalisaagi.



Seni toimunud maailmameistrivõistlustel on Eesti veteranid võitnud üle 70 medali. Meie noored on jõudnud pjedestaalile kümnel korral ja täiskasvanute arvestuses oleme saanud ühe hõbeda ja ühe pronksi.



Milline on maailmameistrivõistluste kava?


Täna kell 10 algab võistluspäev juunioride ja meeste tõukamisega, seejärel tuleb naiste ja naisjuunioride rebimine. Kell 15 on MMi pidulik avamine ja õhtul selguvad meeste ja juunioride meistrid rebimises.



Laupäeval on kavas meeste ja juunioride pikk tõukamine ja teatevõistlus, kus viiest sportlasest koosneva tiimi iga liige tõukab rinnalt kolm minutit. Pühapäeval ja esmaspäeval selguvad veteranide maailmameistrid.



Suurvõistluse korraldamine on üpris kallis lõbu. Kes aitab teil kulusid katta?


Suuri sponsoreid meil ei ole. Rahvusvaheline sangpommiliit maksab kinni vaid saali üüri. Kultuurkapitalilt oleme saanud näpuotsaga raha. Loodan, et Eesti Olümpiakomitee aitab dopingute analüüside eest tasuda. Üpris palju tuleb oma raha mängu panna, mina ostan auhinnad ja medalid.



2006. aastal korraldasime Jõgeval veteranide EMi ja mullu juunioride maailmameistrivõistlused. Usun, et saame ka seekord hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles