Kunstirahvas näitab uudisloomet

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saima Jakobi.
Saima Jakobi. Foto: Ants Liigus

Täna kell 17 avatakse Pärnu kontserdimajas asuvas linnagaleriis ja hoone teisel korrusel Pärnu kujutava kunsti ülevaatenäitus.


Linna kunsti ülevaatenäitused on kujunenud traditsiooniks, mis järjepidevalt on kestnud juba üle 15 aasta. Tänavu esitas oma töid 37 kunstnikku, eksponeeritud on 33 autori teosed.



Pärnu linnagalerii juhataja Alar Raudoja tõdes, et seekordne saak on hea. Näituse eesmärk on leida üles uued tegijad. Nii nüüdki. Kõiki pilte küll välja ei panda, kuid suurem osa siiski. "Üritame eksponeerida võimalikult paljude autorite taieseid," ütles Raudoja.



Kui mõni aasta tagasi valitses hoiak, et tegu on harrastajate tööde väljapanekuga, kus napib professionaalset kunsti, siis täna avataval näitusel on esindatud kõik - elukutselistest asjaarmastajateni. Maailm on muutunud tolerantsemaks.



Praegu ei kiputa enam harrastajate ega professionaalide vahele joont tõmbama. Pärnu kunst on nähtus omaette ja keskkond, kus see sünnib, on ju seesama. Näeb nii portreid, loomamaale, looduspilte, kontseptuaalseid, figuraalseid kui ruumilisi töid.



Näitusel osalevad Andrus Joonas, Billeneeve, Mati Luhtjärv, Simu, Selma Juurikas, Andrus Muru, Vello Paluoja, Heli Tambur, Mare Säkk, Kadri Rebane, Piret Looveer, Ly Saat, Tiiu Kägo, Enri Pahapill, Nosje Heybrock-Nikkela, Svetlana Markina, Peeter Somelar, Bruno Sõmeri, Marju Lorentson, Malle Heinonen, Ella Žuliene, Aili Mets, Pusa, Priit Kütas, Leili Voll, Ervin Raud, Douglas Ints, Siram, Saima Jakobi (pildil), Jasper Zoova ja Lea Kuusk.



Näitus on üleval 5. detsembrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles