Eesti Rahva Muuseum ja Kodukant juubeldavad

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnjõe põhikooli hoone.
Pärnjõe põhikooli hoone. Foto: Henn Soodla

Külaliikumine Pärnumaa Kodukant tähistab kümne aasta ja Eesti Rahva Muuseum saja aasta juubelit teematubade ja heade mõtete laadaga Pärnumaal, samas kuulutatakse välja “Pärnumaa aasta küla 2009” konkursi võitja.


Tähtpäevaüritus toimub kolmapäeval 13-17 Vändra vallas Pärnjõe põhikoolis ning on avatud kõigile huvilistele.



Kohapeal on avatud Pärnumaa Kodukandi ja Eesti Rahva Muuseumi (ERM) tegevust tutvustav näitus. Muuseum tutvustab kogusid, mida on saja aasta jooksul kogutud lähtuvalt kihelkondlikust printsiibist.



Pärnjõe kooli laste kontserdi järel algavad kell 14 ERMi teematoad ja külade tegevuste heade mõtete laat. ERMi teadur-kuraator Reet Piiri räägib piirkonna rahvariietest, ERMi teadur-kuraator Vaike Reemann peremärkidest ja ornamentidest. Pärnumaa Kodukandi juhatuse esimees Eve Sikka ja noored veavad arutelu tuleviku noortest külades ning Pärnumaa Kodukandi liige Krista Habakukk juhib mõttekoda arendustegevuse võimalustest külades.



Kell 15.30 algavais ettekannetes räägib Sikka kümnest aastast külade ühistööst Pärnumaal, ERMi direktor Krista Aru ja metoodik Virve Tuubel teevad ülevaate kihelkonna piiride märgistamisest.



Päev lõpeb “Pärnumaa aasta küla 2009” konkursi tunnustuste üleandmisega.



Ühisbuss väljub osaleda soovijatele Pärnust Endla teatri parklast kell 12 ja toob õhtul tagasi.



Osavõtt tuleks registreerida esmaspäevaks e-posti aadressil kodukant@parnumaa.ee või telefonil 5647 6401, 5661 6258.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles