Raskustesse sattunu saab kõhu täis päevakeskuse supiköögis

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Raskest ajast hoolimata pole Inkeri päevakodus avatud supiköögis tasuta lõuna saajate hulk kasvanud ning ka kodutuid pole Viljandis varasemast rohkem.


Mäe tänava hooldekodu sulgemise järel kolis supiköök Pikale tänavale Inkeri päevakodusse.



«Meie eelistame kasutada selle puhul küll sõna «supituba»,» täpsustas Viljandi sotsiaalameti juhataja Helmen Kütt.



Ta rõhutas, et kindlasti pole tegu seda sorti kohaga, kus suvaline tänavalt tulija maksmata söönuks saab. Lõuna võib endale Inkeris osta küll iga soovija, kuid täiesti tasuta või 5 krooni eest saavad süüa üksnes need, kelle andmed on linnavalitsuse sotsiaalameti nimekirjas.



Praegu on abivajajaid 17. Enamik neist on eakad, kuid nende seas on ka mõni kinnipidamiskohas viibinu või muul põhjusel pikalt töötuks jäänu.


Kehtivad reeglid



Inkeri päevakodu juhataja Valeri Luukka sõnul tuleb supitoas ebameeldivaid vahejutumeid ette harva. «Eile pidime ühele alkoholi pruukinud mehele politsei kutsuma, sest ta muutus kuraasikaks, kui me reeglitest johtudes teda ei teenindanud,» selgitas ta.



«Käin Inkeris meelsasti, sest siin on lahked töötajad, hea toit ja suured portsud. Saan ka vanade tuttavatega kord päevas kokku,» polnud Hilda Kaljula kiitusega kitsi. Ta lisas, et kui keegi tulemata jätab, saavad teised tema portsjoni soovi korral purgiga koju kaasa.



Luukka sõnul pakub päevakeskus edaspidigi üksnes lõunat, sest seal pole rõivaabi jagamiseks sobivaid ruume. «Meie põhivaldkond on toitlustamine. Siit läheb iga päev kodudesse 80 portsjonit mitmekäigulist lõunat neile, kellele linn pakub avahooldust.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles