Kristalltemplis hakkab energia helisema

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Helide abil saab vabastada end hirmudest, pingest ja kinnismõtetest," usub heliterapeut Almer Jansu.
"Helide abil saab vabastada end hirmudest, pingest ja kinnismõtetest," usub heliterapeut Almer Jansu. Foto: Silja Joon

Pärnu südalinnas Kuninga tänavas alustab tegutsemist keha ja meeletervenduse keskus, mille akendest möödudes võib kolmapäeviti kõrva kosta kristallikõla. 


Keskus koosneb kahest avarast saalist ajaloolise hõnguga majas Kuninga 11. See hõlmab paljusid inimesi, kel soov korraldada kesklinnas teraapilisi loenguid, kursusi ja filmilektooriume.



Pimeduse stressi vastu


Keskuses saab liituda vabastava tantsu, vabastava hingamise ja shindo-venituse gruppidega, õppida reiki't: detsembri alguses avab keskuses uksed massaaþitehnikate õppekeskus, kus asuvad toimetama Stuudio Avantia massöörid Pärnu hotellist eesotsas Heli Randojaga. Vabastavat hingamist teeb Lea Maarja. Pakutakse iluteenuseid.



Keskuse Kristalltempli-nimelises tiivas toimuvad juba praegu heliteraapia seansid.



"Kristalltempel ei tähenda kristall-lühtreid, vaid kristallpuhtaid helisid, mis tekivad poolvääriskividest kausside helistamisel. Heliteraapia seansil saab nimelt panna helisema oma sisemaailma," ütleb heliterapeut, vabastava tantsu ja jooga juhendaja Almer Jansu.



Jansu on gongi- ja kristallkausi heliseansse Eestis korraldanud juba mitu aastat ja selle ajaga pidevalt mitmel pool maailmas tehnikaid juurde õppinud. Ta on seda meelt, et kui neid seansse teha ühes ja hea akustikaga ruumis, siis selle energia järjest kasvab.



Hinge ja keha mõjutamine helidega on vana kunst ning idamaades laialt tuntud. Gongiseanss on väga jõuline ja võimas, kristallkausside helid aga pehmemad-õrnemad. Ameerikas asub spetsiaalne tehas, kus kristallkausse valmistatakse. Seal mõõdetakse helipuhtust ja -kõrgust, et need oleksid paigas.



Kausside valmistamisel kasutatakse mäekristalli, suitsukvartsi, tsitriini, roosat kvartsi. Kristallid peenestatakse ja sulatatakse väga kõrgel temperatuuril jälle kokku. Kristallkausse kasutatakse Ameerikas palju teraapias, üha sagedamini tunnevad nende vastu huvi muusikud.



Peale kausside kasutab heliterapeut seansil Jaapani heliharke, mis suunavad energiat kindlatesse punktidesse. Helid sulanduvad omavahel ja loovad eri mustri. Igal helil on kuulamisnaudingu andmise kõrval oma teraapiline eesmärk. Kui kusagil kehas on energia puudujääk, saab sinna eri sageduste abil energiat lisada. Helide abil võib vabastada end hirmudest, pingest ja kinnismõtetest. Helide kuulamine sobib kõigile. See ei ole mõeldud ravimiseks, vaid muudab aju võnkesagedust. Inimene ei muutu enne loominguliseks, kui tema aju pole lõdvestunud.



Seansil kogetakse vabanemise tunnet, valuaistinguid kehas, peas võib olla mõtete vir-varr, mis näitab, et alateadvusest kerkivad vanad mõtted. Seansi vältel mõtted korrastuvad, keha muutub justkui kergemaks ja olemine vabamaks. Gongi- ja kristallkausi helid aitavad ületada pimedusestressi. Teada on, et inimkehadel nagu kõigel materiaalsel on vibratsioon. Sama iseloomustab mõtteid ja helisid. Muusika ja helide abil võib vibratsiooni tõsta. Kui vibratsioon on kõrge, pole me haigustele nii vastuvõtlikud, ütleb Jansu.



Igale maitsele


Kristalltemplis korraldatakse kristallkausside ja gongide mängimise koolitusi ning tutvustusi. Alati tunnevad üritustel mänguriistade vastu huvi lapsed, seepärast on võimalik ainulaadseid helimüriaade tutvustada mudilastele või kooliõpilastelegi.



Jansut on kutsutud heliteraapiat tegema sünnipäevakülalistele ja kutsujateks on inimesed, kes tüdinenud süldilauast ja soovivad seltskonnale pakkuda originaalset elamust. Soovi korral saab teha kristallkausside grupitunni indigo- või väikelastele koos emadega.



Kristalltempli teraapiateenuste hinnadki on ebatavalised numbrijadad (näiteks 111 või 88 krooni): see andvat rahale kui energia liigile numeroloogilise tähendusega sõnumi, märkides näiteks uusi algusi või lõpmatuid võimalusi.  



Infot ürituste kohta saab interneti-aadressil  www.crystal4 sound.com, aga ka keskusest paarkümmend meetrit edasi asuvast Riiamarii tervisetoodete kauplusest, kus ühtlasi on võimalik end teraapiaseanssidele kirja panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles