Koolitulistamise ähvarduse saanud Tartu gümnaasiumis peatati õppetöö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei piiras kolmapäeva hommikul Tartu Kommertsgümnaasiumi politseilindiga sisse.
Politsei piiras kolmapäeva hommikul Tartu Kommertsgümnaasiumi politseilindiga sisse. Foto: Risto Mets

Eile õhtul laekus Lõuna prefektuurile vihje selle kohta, et täna hommikul kavatseb anonüümne isik Tartu Kommertsgümnaasiumis läbi viia koolitulistamise.

Politsei suhtus välismaises foorumis üleval olnud anonüümsesse ähvardusse täie tõsidusega ning koheselt alustati kriminaalmenetlust ähvardaja väljaselgitamiseks.

Täna hommikul oli kooli õppetöö peatatud ning politsei kontrollib hetkel Tartu Kommertsgümnaasiumi ruume.

Kõik, kes omavad infot võimaliku ähvardaja kohta, palutakse sellest kiiresti teada anda politseile telefonil 110.

«Politsei soovitab ähvarduse teinud isikul ise ühendust võtta, süü ülestunnistamine on vastutust kergendav asjaolu,» ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Liina Pissarev.

Paljudele Tartu lapsevanematele algas päev tavapärasest varem ning murelikult. Esimesed sõnumid said selles koolis õppivate laste vanemad juba kella nelja ajal öösel.

Sõnumi sisuks oli, et kooli ähvardab terrorism ning paluti lapsi kooli mitte tuua.

Kella poole üheksa paiku hommikul oli koolimaja politseilintidega ümber piiratud ning ümberpiiratud ala sees valvas korda mitmeid politseinikke. Igasugustest kommentaaridest korrakaitsjad keeldusid.

Ühtegi õpilast kooli ümbruses näha ei olnud, küll aga põlesid koolimajas pea kõigis klassiruumides tuled ning klassides askeldasid õpetajad.

Väidetavalt rääkisid Kommertsgümnaasiumi õpilased omavahel juba eile kõnealusest ähvardusest. Nimelt ilmus eile kell 13.46 ühte internetifoorumisse üles postitus, kus end kümnenda klassi õpilasena esitlenud inimene väitis, et ta plaanib midagi kurja.

Postimehele teadaolevalt leidsid samas gümnaasiumis käivad poisid taolise postituse ning üks poistest teavitas sellest oma isa. Seesama isa edastaski informatsiooni politseile. Täna kutsuti poiss aga politseisse ülekuulamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles