Kelmidest sotsiaaltöötajate süüdimõistmine jääb jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänavu märtsis Pärnu maakohtu otsusel kelmuse eest tingimisi vangistuse saanud Tõstamaa valla kahe sotsiaaltöötaja süüdimõistmine jääb lõplikult jõusse, sest riigikohtu loakogu ei andnud nende kassatsioonkaebusele menetlusluba.


Pärnu maakohus mõistis märtsi keskel sotsiaaltöötajana ametis olnud Enda Väli (47) süüdi kelmuses ja dokumentide võltsimises ning määras talle tingimisi kolmeaastase vangistuse kolmeaastase katseajaga.



Vallavolikogu sotsiaalkomisjoni kuulunud Reet Rand (52) sai aga kelmuse ja võltsitud dokumentide kasutamise eest tingimisi kaheaastase vangistuse kaheaastase katseajaga. Hiljem jättis süüdimõistmise jõusse Tallinna ringkonnakohus.



Väli ja Ranna kaitsja vandeadvokaat Paul Järve polnud maa- ja ringkonnakohtu lahenditega päri ning esitas kassatsioonkaebuse riigikohtusse, kuid kõrgeima kohtuastme loakogu ei võtnud seda kolmapäeval menetlusse. Seega jäi naiste süüdimõistmine lõplikult jõusse.



Süüdistuse järgi sõlmisid naised omavahel vallavalitsuse esindaja ja laste hooldamisele võtjana 1999. aasta oktoobrist 2005. aasta novembrini vastavaid lepinguid kümne alaealise kohta. Samal ajal teadsid nad, et dokumentides kajastatud lapsed ei asu kasuperre elama.



Valeandmetega lepingud esitasid naised Pärnu pensioniametile, mille alusel sai hooldamiskohustuse võtnud Rand mitmesuguseid peretoetusi.



Eeluurimisel selgus, et lastevanemaid ja lapsi ei teavitatud hooldamislepingute sõlmimisest. Samuti ei olnud ükski lastest kasuperes kunagi elanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles