Õpilasfirmad peavad jõululaata

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Port Artur 2 toimub kaheksandat korda õpilasfirmade laat.
Port Artur 2 toimub kaheksandat korda õpilasfirmade laat. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval 11-15.30 toimub Port Artur 2 kaubanduskeskuses kaheksandat korda õpilasfirmade laat "Pärnumaa jõulud".


Ürituse ühe korraldaja Mari Suurväli kinnitusel on laat aastatega oluliselt kasvanud.

"Kui Pärnus 2002. aastal sõbrapäeva laadaga alustasime, olid väljas põhiliselt Sindi gümnaasiumi ettevõtlikud õpilased kuue firmaga," meenutas Suurväli. "Tänavu on aga registreerunud vaatamata masule 36 õpilasfirmat rohkem kui saja noore kauplejaga."

Suurväli teatel osaleb tänavusel jõululaadal noori ettevõtjaid Narvast, Tartumaalt, Kanepist, Võrust, Mikitamäelt, Värskast, Raplast, Tallinnast, Põlvamaalt ja Pärnu linnast ning maakonnast.

"Pakutav toodang on huvitav ja omanäoline," märkis Suurväli. "Uute tegijatena on väljas MTÜ Pärnumaa Lasterikaste Perede Liit nelja õpilasfirma ja Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi õpilasfirma huvitava toote-teenusega."

Õpilasfirmad alustasid Eestis 1992. aastal ja nüüdseks on noored ettevõtjad toonud Euroopa võistlustelt auhinnalisi kohti.

Eelmisel aastal Pärnus osalenud Tallinna 21. kooli firma Roheline Jalajälg saavutas esikoha Euroopa noorte ettevõtjate võistlustel.

Õpilasfirmade jõululaata korraldavad Pärnumaa majandusõpetajate ainesektsioon koostöös Eesti ühiskonnaõpetajate seltsi, Tartu ülikooli Pärnu kolledži ja kaubanduskeskusega Port Artur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles