Jaanson sai Hollandi võistlusel teise koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson
Jüri Jaanson Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kahekordne olümpiahõbe Jüri Jaanson sai Hollandis peetud Hel van het Noordeni-nimelisel 6000 meetri pikkusel pikamaavõistlusel Groeningenis teise koha.

Meeste klassis tuli starti nelikümmend osalejat, sealhulgas ka Tim Heijborck, kes on rahvusvahelise klassiga kergekaalusõudja, vahendab sõudeliit.ee.


Eraldistardist sõidetavat võistlust alustas tugevas vastutuules teravaimalt Thijs van Luijk, kes 1000 meetril edestas konkurente ligi viie sekundiga.

Seejärel tõusis korraks liidriks Endrekson, kuid loovutas peagi koha kogenud vanameister Jaansonile. Kahekordsel olümpiahõbedal finišini soovitud tempot ei jätkunud ning ta loovutas oma koha Heijborckile.

Finišs edestas Heijbrock Jaansoni ligi 20 sekundiga, aegadeks vastavalt 25.15,34 ja 25.35,36. Kolmandaks Jaansoni ja neljandana lõpetanud Endreksoni vahele kiilus end ajaga 26.02,11 van Luijk.

Suhteliselt napilt auhinnata jäänud Endrekson sai resultaadiks 26.06,48.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles