Pärnu neiu osales Guinnessi rekordi püstitamisel

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šotimaal Glasgow ülikoolis toimunud Guinnessi rekordi püstitamisel osales ühena kolmest eestlasest Pärnust pärit Sabina Sägi.
Šotimaal Glasgow ülikoolis toimunud Guinnessi rekordi püstitamisel osales ühena kolmest eestlasest Pärnust pärit Sabina Sägi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Esmaspäeval Šotimaal Glasgow' ülikoolis toimunud Guinnessi rekordi püstitamisel osales ühena kolmest eestlasest Pärnust pärit Sabina Sägi.


20aastane Pärnu neiu Sabina Sägi ütles Raadio Pärnule, et rekordi püstitamisega tähistati Šotimaa kuulsaima luuletaja Robert Burnsi 250. sünniaastapäeva.



Rekordi tarvis lauldi ülikoolis Burnsi tuntud laulu "Auld Lang Syne" korraga 41 keeles.



Kokku osales üritusel kolm eestlast. Peale Sägi laulsid rekordi poole Tallinnast pärit Maarja Lall ja Tartust Eesti keele lektor Lea Kreinin.



Sägi sõnul oli rekordit püstitamas üle 200 inimese. Ettevõtmisele kulus kokku poolteist tundi, mille jooksul toimus registreerimine, kõne, mis tutvustas laulu tagamaid, ja proov.



Laulu harjutati oreli saatel, et kõik klapiks, sest eri keeltes ja tõlgetes oli laulule eri arv salme alles jäänud.



Rekordi püstitamiseks lauldi laul kaks korda läbi, mille jooksul jalutas Guinnessi rekordi komisjon rahva seas ja tegi märkmeid keelte kohta, mis esindatud olid.



Sabina Sägi on sündinud ja kasvanud Pärnus. Pärast Pärnu Sütevaka humanitaargumnaasiumi lõpetamist asus ta õppima Glasgow' ülikooli filmi-, televisiooni ja võrdleva kirjanduse erialale.



Kokku õpib Šotimaal üle paarikümne Eestist pärit tudengi.



"Auld Lang Syne" on šotlaste tuntuim laul, mille Burns kirjutas juba 1788. aastal rahvalaulu viisile ja osaliselt rahvalaulu sõnu kasutades. Selle lauluga, mida lauldakse kätest kinni hoides, lõpevad kõik šotlaste peod ja üritused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles