Asutuste jõulupeod pidamata ei jää

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Mezzo.
Restoran Mezzo. Foto: Internet

Kui majanduslikult keerulisemal ajal paljudes asutustes ja firmades tänavu tööta­jatele preemiat ei maksta, siis jõulupidusid peetakse siiski - mitmel pool küll tagasihoidlikumalt kui varem.


Rakvere lihakombinaadis on personalijuht Kadri Rattasepa sõnul seoses jõuludega mitu traditsiooni, üks neist on töötajate laste jõulupidu, mis sellel aastal peetakse ettevõtte oma ruumides.

Lapsed näevad teater Lepatriinu lõbusat jõuluetendust ning jõulupakke tuleb jagama jõuluvana.

"Traditsiooniks on ka aasta käima lükkamise pidu, mis peetakse küll uue aasta alguses. See traditsioon on tekkinud sellest, et Rakvere lihakombinaadi jaoks on jõulud kõige kiirem tööperiood, sest eestimaalaste jõululauad tuleb täita verivorstide ja praadidega. Seetõttu on ettevõttel aega pidutseda alles aasta alguses. Aasta käima lükkamise pidu on üritus, kus saame töötajatega rääkida ettevõtte käekäigust, austada parimaid ning veeta lihtsalt meeldivat aega heade esinejate saatel," rääkis Rattasepp.

Jõulu- ja uusaasta peod toimuvad Rakvere lihakombinaadi töötajatele samas mahus nagu eelmiselgi aastal.

"Peame seda väga oluliseks, sest on ju see ainus kord aastas, kus kõik ettevõtte töötajad saavad tulla kokku ühisele üritusele," lisas Kadri Rattasepp.

Haljalas tegutseva mööblitootja Bellus Furnitur üks omanikke, juhataja Rolf Relander rääkis, et ettevõtte töötajate jõulupidu korraldatakse Haljalas eeloleval laupäeval.

"Vaatamata kriisiajale majanduses tuleb meie pidu sama hea kui möödunud aastal või veel parem. Firma töötajad on teinud väga tublit tööd ja meie ettevõtte majandusnäitajad on kõigi aegade parimad. Seepärast väärivad inimesed ka vahvat pidu," kõneles Rolf Re­lan­der.

Jõulupreemiat pole aga firmal kombeks maksta. "Kui majandusnäitajad on head, saavad Bellus Furnituri töötajad iga kuu preemiat ja seoses sellega puudub meil jõulurahade traditsioon," selgitas Rolf Relander.

Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtte Simuna Ivax omanik ja juhataja Hans Kruusamägi rääkis, et nende ettevõtte töötajad pidasid möödunud laupäeval maha ühise suure peo koos Väike-Maarja vallavalitsuse, Eesti-Soome Seltsi ja Rukkiseltsiga.

Rukkikuningaks kroonitud Hans Kruusamäe sõnul ei jää tema firma töötajad ka jõulukingita. Teraviljakasvatuse, meetootmise ja kalakasvatusega tegeleva ettevõtte juht kõneles, et kingib firma töötajate jõululauale omatoodangut - vikerforelli ja paaliat.

Õmblusfirma Segers Eesti OÜ tegevjuhi Heli Eigi sõnul toimub jõulupidu nende ettevõttes kindlasti, peopaigaks on valitud Katariina Kelder Rakveres.

Jõulupreemiate kohta firma tegevjuht kommentaari ei andnud, sest nende maksmine sõltub ettevõtte omanike otsusest.

Infotehnoloogiafirma Gurud OÜ juhatuse liige Janno Lamus rääkis, et nende jõulupidu nihkub uue aasta algusesse.

Gurude kollektiiv koosneb noortest inimestest ja seega peetakse maha sportlik pidu boolingusaalis.

Majanduskriisi aeg seekord töötajatele jõulupreemiad maksta ei võimalda.

Lääne-Viru maavalitsuse praegused töötajad ning pensionile läinud kolleegid tähistavad tänavu jõule maavalitsuse saalis ühiselt kringlit süües.

"Riigil raha ei ole ja preemiat ei saa - töötajad teevad tubli töö oma palga eest," ütles maavanem Einar Vallbaum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles