Uuring: Pärnul tuleb rohkem siseturismi arendada

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turismiuuring näitab, et Pärnu jaoks on lähitulevikus kõige olulisem meelitada tagasi kodumaine turist.
Turismiuuring näitab, et Pärnu jaoks on lähitulevikus kõige olulisem meelitada tagasi kodumaine turist. Foto: HILLE ROKK/PRNPM/EMF

Suvepealinnas Pärnus tutvustati turismiuuringut, millest selgus, et Pärnu jaoks on lähitulevikus kõige olulisem meelitada tagasi kodumaine turist.


Praegu on Pärnus puudu vaba aja veetmise võimalustest ajal, mil rannailma pole, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Selle aasta suvekülalise uuringust selgub, et juunist augustini külastas Pärnut 244 000 - 270 000 inimest, majutusasutuste teenuseid tarbis neist 88 000. Aga mis kõige kurvem, kui 2001. aasta suvel jõudis Pärnusse üle 250 000 eestimaise turisti, siis tänavu vaid 60 000. Väliskülalisi oli ligikaudu 190 000 ja sellega võib rahul olla. Mõtlema paneb aga asjaolu, et koguni 58% Pärnu suvekülalistest tuli Soomest.
 
Kui arvestada, et turistid jätavad heal aastal Pärnusse ligi 6 miljardit krooni, sellest suure osa suvel, mõjutab iga langus linna ja selle elaniku rahakotti märgatavalt. Kodumaine turist jäi 2009. aasta suvel Pärnust eemale küll paljuski kesise rannailma tõttu.

Kuigi praegu on nii mõnigi Pärnu majutusasutus ajutiselt suletud, läks neil suvi kenasti. Keskmine täitumus oli 60-70% ja juulis mõnel pool üle 90%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles