Jõulumäel undavad lumekahurid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmalaine lubas Jõulumäel käivitada lumekahurid.
Külmalaine lubas Jõulumäel käivitada lumekahurid. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval Eestisse jõudnud külmalaine lubas Jõulumäe tervisespordikeskuse rahval panna tööle lumekahurid. Eile pärastlõunal kattis viis kunstlumemasinat valge vaibaga suusastaadioni ja üks kahur undas Jõulu mäel.


“Lumekahurid töötavad nii kaua, kuni oleme katnud kõik rajad,” rääkis Jõulumäe tervisespordikeskuse juhataja Enn Tasalain. “Kõigepealt võtame vett radadele paigaldatud hüdrantidest ja hiljem hakkame lund hunnikusse tegema.”



Tasalaini sõnade kohaselt kaetakse lumega peale suusaradade kelgumäe kolm laskumisnõlva. “Tänu pinnase tahenemisele saime hakata raskemasinatega viimistlema lumelauasõitjatele mõeldud radu, kuhu veame lume hiljem,” selgitas Tasalain. “Hoiame pöialt, et niipea soojaks ei läheks. Et lund on vaja teha nii eelseisvaks kui järgmiseks talveks, oleme peale oma rahva rakendanud lumetootmisse lisajõude.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles