Kihnu ja Munalaiu sadama ümberehitus algab tuleval aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munalaiu sadam.
Munalaiu sadam. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tuleva aasta teises pooles algab Kihnu saare sadama ja mandril asuva Munalaiu sadama ümberehitus.


Peatselt algavad projekteerimistööd, mille alusel rekonstrueeritakse peale Kihnu ja Munalaiu sadama Manilaiu sadam.



Saarte Liinid ASi arendusdirektor Peeter Oopkaup rääkis, et Munalaiu sadamas tuleb rajada uus kaldaramp ja muulid korda teha, Kihnu kavandatakse uut muuli.



Munalaiu sadama akvatoorium tuleb kavandatava uue laeva jaoks süvendada vähemalt nelja meetrini. Praegu on sadama akvatooriumil sügavust kolm meetrit. Kaid ja muulid tuleb rekonstrueerida ja rajada vajalikud insenervõrgud.



Kihnu sadama akvatooriumis süvendamist pole tarvis, sest vett on seal 4,5 meetrit.



Kihnus tuleb alanud projekteerimishanke võitjal koostada vastavalt Suaru sadama detailplaneeringule Kihnu sadamahoone ehitusprojekt. Rekonstrueerimisele kuuluvad olemasolev muul ja tulepaagi juures olev kai, lisaks projekteeritakse Kihnu sadamale uus muul akvatooriumi kaitseks.



Manilaiu sadamas tuleb koostada olemasolevate väikelaevakaide rekonstrueerimisprojekt ja projekteerida muul akvatooriumi kaitseks. Munalaiu-Manilaiu akvatooriumi sügavus peab olema samuti neli meetrit.



Projekteerimistööde mahtu kuuluvad tasuvusanalüüs ja keskkonnamõjude hindamine.



Projekteerimishankele saab pakkumisi esitada hiljemalt 30. detsembril. Projekteerimine kestaks kuus kuud.



Kihnu ja Vormsi liinile on riigil kavas tellida kaks uut jääklassiga parvlaeva. Praegu on pooleli laevade projekteerimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles