Noorte teaduskeskus aitab õpilastel olümpiaadideks valmistuda

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli füüsika instituudi õppevahendid.
Tartu ülikooli füüsika instituudi õppevahendid. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu ülikooli Pärnu kolledžis tegutsev noorte teaduskeskus korraldab 28.-29. detsembril tasuta matemaatika-füüsika talvekooli, et õpilasi füüsika- ja matemaatikaolümpiaadi piirkonnavoorudeks ette valmistada.


Esmaspäeval, 28. detsembril 9-12.30 saab Meelis Lootuse juhendamisel põhikooli füüsikaolümpiaadiks valmistuda, käsitletakse mehhaanikat ja optikat. 13.30-17 aitab Holger Haas põhikooli matemaatikaolümpiaadil osalemiseks teadmisi koguda. Teemaks on tasandi geomeetria, algebralised võrrandid ja võrratused.



Teisipäeval, 29. detsembril saavad teadmisi ammutada nii põhikooli- kui gümnaasiumiõpilased. 9-12.30 kordab Holger Haas põhikooli matemaatikaolümpiaadiks loogika- ja jaguvusülesandeid. Samal ajal süveneb Meelis Lootus gümnaasiumi füüsikaolümpiaadiks valmistujatega mehhaanika ja optika teemasse.



13.30-16.05 tegelevad põhikooliõpilased Meelis Lootuse juhendamisel ning gümnaasiumiealised Holger Haasa käe all soojuse ja elektri teemaga.



Päev lõpeb kõigile füüsikaolümpiaadiks valmistujatele koos, kui 16.15-17.15 tehakse Holger Haasa ja Meelis Lootuse näpunäidete järgi eksperimente.



Gruppidesse võetakse kuni 20 õpilast ja osaleda saab ainult eelneva registreerimise alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles