Politsei avastas Audru vallas kanepikasvatuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei avastas Audru vallas kanepikasvanduse.
Politsei avastas Audru vallas kanepikasvanduse. Foto: Lääne politseiprefektuur

Lääne politseiprefektuuri ja Põhja politseiprefektuuri koostöös avastati hiljuti Pärnumaal Audru vallas kanepikasvatus.


Põhja politseiprefektuuri laekunud vihje põhjal pidasid Lääne politseiprefektuuri narkokuritegude talituse töötajad eelmise nädala lõpus kinni 44aastase mehe, kelle korterist Pärnumaalt Audru vallast leiti 25 kasvavat ja hooldatud kanepitaime.



Mehe elukoha läbiotsimisel leiti ka umbes 80 grammi kuivatatud kanepiõisikuid ning üks kuivatatud kanepitaim.



Käesoleva nädala alguses pidasid politseinikud kinni 40aastase mehe, kelle elukoha läbiotsimisel Tallinnas leiti 16 kasvavat kanepitaime ja kuivatatud kanepitaime osi. Samaaegselt teostati läbiotsimine mehe ema elukohas Raplamaal Märjamaa vallas, kus leiti kasvamas veel 143 kanepitaime. Samuti leiti sealt 168 grammi kuivatatud kanepiõisikuid ja teisi taime osi.



„Kui kõigist leitud taimedest oleks toodetud narkootikume, jätkunuks sellest narkojoobe tekitamiseks ligikaudu 5000 inimesele,“ selgitas Lääne politseiprefektuuri narkokuritegude talituse komissar Tarmo Värat.



„Narkootikumid on meie ühiskonnas jätkuvalt suurenev probleem. Kui varem levisid narkootikumid peamiselt noorte hulgas, siis viimasel ajal on täheldatav mõnuainete levik ja kasutamine väga erinevas vanuses inimeste seas,“ lisas Lääne ringkonnaprokurör Sirje Hunt.



Meestele on esitatud kahtlustus narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ja kanepi ebaseaduslikus kasvatamises. Selliste kuritegude toimepanemise eest näeb seadus ette kuni kümne aasta pikkuse vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles