Viljandil jäi mullu 11 miljonit krooni üle

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Sadovski / Postimees

Mullu tehtud suurte eelarvekärbete ning sadade töötajate palgata puhkusele saatmise tulemusena astus Viljandi uude aastasse nii, et tema kontol on ligi 11 miljonit krooni üle.


Kui novembris asus Viljandi linnavalitsus tulude jätkuva vähenemise kartuses kulusid  järsult kokku hoidma, lootsid linnajuhid, et uude aastasse minnes on pangakontol 2,5 miljonit krooni. Seda raha on vaja, et linna tegevus saaks jaanuaris suuremate probleemideta jätkuda.

Aasta lõpul tulumaksu laekumine aga paranes ja tänu sellele astus linn uude aastasse ligi 11 miljoni krooni suuruse ülejäägiga.

«Suurem osa sellest läheb 2010. aasta kulude katteks ja raha kasutamise otsustab volikogu,» sõnas Viljandi linnavalitsuse rahandusameti juhataja Marika Aaso.
Väike osa summast on niinimetatud sihtlaekumised ehk raha on saadud mõne konkreetse tegevuse tarbeks ning selle kasutamist volikogu muuta ei saa.

Aaso ei leidnud, et linnajuhid oleksid mullu eelarvet kokku hoides liiga karmilt tegutsenud. Et 2010. aasta eelarve on kavandatud tänavusest tublisti väiksemana, aitab ülejääk Aaso arvates Viljandil saabuval aastal paremini vastu pidada.

Ka Viljandi volikogu esimees Tarmo Loodus oli seda meelt, et karmid kärpimisotsused olid õiged. «Tagantjärele tarkus on ämma tarkus,» meenutas Loodus üht ütlemist. «Meie tegime otsuseid konkreetsete laekumiste järgi ning kui need vahepeal väga järsult vähenesid, polnud põhjust olla optimist.»

Uuel aastal kulub lisaraha volikogu esimehe sõnul väga ära. «Meil on eelarve projektis sees, et kümme miljonit krooni peaks linn saama oma vara müügist,» meenutas ta. «Sellise summa laekumine on aga väga kaheldav.»

Linn lootis 2009. aasta algul tulumaksust saada 132 miljonit krooni, kuid sai tegelikult 129,7 miljonit. Ehkki jaanuaris prognoositule jäi summa alla, oli tulemus ikkagi parem, kui oli põhjust karta septembris ja oktoobris linnale laekunud summade põhjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles